Αβέρωφ Νεοφύτου: Μετακίνηση αργιών για να γίνονται τριήμερα

Αβέρωφ Νεοφύτου: Μετακίνηση αργιών για να γίνονται τριήμερα

«Τις τελευταίες βδομάδες συνέπεσε, πέραν της Καθαράς Δευτέρας, η 25η Μαρτίου και η 1η Απριλίου να είναι Δεύτερες. 3 τριήμερα. Που οι οικογένειες τ’ απόλαυσαν. Ας ξαναμπεί σε συζήτηση η πρόταση μου για μετακίνηση των αργιών δημιουργώντας 10-15 τριήμερα. Ευλογία για τις οικογένειες».

Αυτή την πρόταση υποβάλλει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αβέρωφ Νεοφύτου με αφορμή τα πρόσφατα τριήμερα αργιών. Ουσιαστικά ο Αβ. Νεοφύτου επαναφέρει παλαιά πρότασή του, την οποία είχε καταθέσει στη Βουλή το 2010, μαζί με τον τότε βουλευτή του ΔΗΣΥ, Χρίστο Στυλιανίδη.

Σε την τότε πρόταση την οποία είχε καταθέσει, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχουν 15 δημόσιες αργίες το χρόνο, πολλές εκ των οποίων πέφτουν στα μέσα της εβδομάδας.

Τότε, είχε καλέσει κυβέρνηση, εργοδοτικές οργανώσεις και κοινωνικούς εταίρους να μετακινήσουν μέρος των αργιών που έπεφταν Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη, σε Δευτέρα ή Παρασκευή ώστε να δημιουργούνται τριήμερα και να μπορούν οι εργαζόμενοι να τα απολαμβάνουν με τις οικογένειές τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα απολαμβάνουν οκτώ έως δέκα τριήμερα το χρόνο.
Πηγή: philenews.com

Share this post