Αβέρωφ Νεοφύτου: Αν εκλεγώ πρόεδρος ο Κ. Πετρίδης θα παραμείνει ΥΠΟΙΚ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Αν εκλεγώ πρόεδρος ο Κ. Πετρίδης θα παραμείνει ΥΠΟΙΚ

Ο υπουργός Οικονονομικών , Κωνσταντίνος Πετρίδης , θα διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του, αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει πάρει την απόφαση του και την ανακοίνωσε στο διακαναλικό Debate.

Σε σχετικό ερώτημα από δημοσιογράφο, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε:  «Μέσα στις μεγάλες οικονομικές κρίσις της πανδημίας και της ενέργειας, πέτυχε να έχουμε μια οικονομία που να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 6%». Είπε, επίσης, ότι η ραχοκοκαλιά της κυβέρνησης του, θα είναι στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και οΝίκος Χριστοδουλίδης δεν “άνοιξαν τα χαρτιά τους”. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του για το προφίλ των υπουργών του και επισήμανε πως όσο κοντεύουν οι μέρες των εκλογών, θα φανεί και δημοσίως ποιοι είναι οι στενοί συνεργάτες, που θα τον πλαισιώνουν σε κάθε τομέα. Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως σίγουρα η Κυβέρνηση του θα γίνει με άτομα από την κοινωνία που ασπάζονται το ίδιο όραμα και έχουν τις ίδιες θέσεις, με στελέχη του ΑΚΕΛ να συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές του.

Αναφορικά με τον Κωνσταντίντο υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνέντευξη στην “Καθημερινή” Κύπρου  είχε δηλώσει:Η διακυβέρνηση αυτή δεν ήταν περίπατος. Περάσαμε καμίνι εξελίξεων και είχαμε να διαχειριστούμε φλέγοντα θέματα. Ο Χριστοδουλίδης δεν ανέλαβε ρίσκα, δεν τσαλακώθηκε, αλλά έκτιζε προφίλ. Μετέφερε τον CIPA στο ΥΠΕΞ, κάτι που δημιούργησε και στρεβλώσεις, οργάνωνε εκδηλώσεις για την οικονομία για να καρπωθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της Κυβέρνησης, για την Ενέργεια, για την ισότητα, για το περιβάλλον, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη. Αυτό ενόχλησε αρκετούς που ανήκουμε στο κυβερνητικό στρατόπεδο”. 

Ο υπουργός Οικονομικώνείχε πει ότι   με τον Νίκο Χριστοδουλίδη δεν έχει προσωπικές διαφορές. «Αντίθετα έπαιξα καταλυτικό ρόλο στο να ενισχύσει την ομάδα του Προέδρου και είχαμε μια καλή συνεργασία, μέχρι που ξεκίνησε εδώ και καιρό να κτίζει προφίλ για τις Προεδρικές», ανέφερε,  ενώ για τον Αβέρωφ Νεοφύτου αποκάλυψε  πως ήρθε σε σύγκρουση μαζί του και έτυχε να διαφωνήσουν.

Ο κ. Πετρίδης δεν απέκρυψε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΔΗΣΥ.  “Ουδέποτε υπολόγισα την επόμενη μέρα αν και είμαι ο μακροβιότερος αυτής της κυβέρνησης, αφού υπηρετώ την κυβέρνηση Αναστασιάδη αδιάκοπτα από τον Μάρτη του 2013. Πιστεύω ότι αυτό που με διάσωσε τόσα χρόνια είναι ότι δεν με απασχολούσε το πολιτικό μου μέλλον, το οποίο πρέπει να κτίζεις με πράξεις και όχι τακτικιστικά. Δεν έχω πλάνα για μετά το 2023, αλλά είμαι πολιτικό όν», είχε δηλώσει.

Share this post