Αβ. Νεοφύτου: «Προτείνω στον Νίκο Χριστοδουλίδη να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Γλαύκου Κληρίδη».

Αβ. Νεοφύτου: «Προτείνω στον Νίκο Χριστοδουλίδη να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Γλαύκου Κληρίδη».

Παρά την πρόταση ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε απαξιωτικά , κάνοντας λόγο για χρυσόψαρο”

Ενδεικτική , σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, του άγχους , που τον διακατέχει σε μιά ανεξάρτητη υποψηφιότητα του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστδουλίδη, για τις προεδρικές εκλογές του 2023, είναι η σημερινή δήλωση του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ  Νεοφύτου. Παράλληλα , ο κ. Νεοφύτου επιχειρεί να παρουσιάσει τον Ν. Χριστοδουλίδη ότι “φυγομαχεί” από τις εσωκομματικές διαδικασίες 

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών σε μία ανοικτή μονομαχία για το χρίσμα του υποψηφίου της κυβερνώσας παράταξης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώπιον του συνόλου των 51 χιλιάδων μελών του κόμματος. 

Δηλώνοντας πως, εάν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της κομματικής διαδικασίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποβάλει το ενδιαφέρον του, τότε ο ίδιος θα υποβάλει την παραίτηση του από πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μια κίνηση με την οποία θέλησε να ανατρέψει τη θέση ότι σε μία εσωκομματική μονομαχία ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει έναντι του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Καταστατικά, η προσφυγή στη βάση του κόμματος μπορεί να γίνει μόνο για την ανάδειξη προέδρου της παράταξης και για αυτό δήλωσε την ετοιμότητά του να παραιτηθεί από την προεδρία και ο νικητής να είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος Πρόεδρος και πρόεδρος του κόμματος. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε εμμέσως απαξιωτικά για τον Νίκο Χριστοδουλίδη , λέγοντας:  “Οι προεδρικές εκλογές δεν είναι διαγωνισμός δημοφιλίας. Είναι θέμα αντίληψης, πολιτικής κατεύθυνσης και – κυρίως – ικανοτήτων για να κουμαντάρει κάποιος τη χώρα.  Ο κόσμος σήμερα είναι εξαιρετικά πολύπλοκος, σε κάθε πεδίο, σε κάθε επίπεδο. Και σε έναν ωκεανό γεμάτο καρχαρίες, δεν μπορεί να είσαι χρυσόψαρο”.

Επίσης , διατύπωσε και άλλες αιχμές , υποστηρίζοντας ότι κάποιοι δεν “αποκαλύπτονται επισήμως” για να μπορούν – κατά τον κ. Νεοφύτου- “να πατούν ταυτόχρονα και στις δύο βάρκες: τόσο της κομματικής νομιμοφροσύνης, όσο και της ανεξάρτητης «αντισυστημικής» πορείας. Κυρίαρχος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να εκβιάσει τις αποφάσεις του ΔΗΣΥ. Και υπηρετώ ένα κόμμα που δεν μπορεί να είναι υπό εκβιασμό του οποιουδήποτε. Με αποκλειστικό όπλο την απειλή της διάσπασης”. 

*Παρατίθεται βίντεο με αυτούσια την δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ

Share this post