Αθώος για βιασμό ο Πέτρος Φιλιππίδης και ένοχος για τις δύο απόπειρες

Αθώος για βιασμό ο Πέτρος Φιλιππίδης και ένοχος για τις δύο απόπειρες

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας   ανακοίνωσε την απόφασή του για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη ,  Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία ελήφθη ομόφωνα και στα δύο σκέλη. Σύμφωνα με την  πρόεδρο, ο ηθοποιός κρίνεται ομόφωνα αθώος για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας ηθοποιού και ο ομόφωνα ένοχος για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού σε βάρος των άλλων δύο ηθοποιών γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Επίσης, ομόφωνα το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως επί των ποινών. Η κ. Στογια ζήτησε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού, που καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης .

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που αιτήθηκε ο καταδικασθείς ηθοποιός.

Όπως ανέφερε η κ. Στόγια αναφερόμενη στο πρώτο ελαφρυντικό :

“Για την αναγνώριση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικων που να δηλώνουν αρμονική και ομαλή κοινωνικής συμβίωσης . Αναφέρθηκε από την υπεράσπιση όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα (χρόνος τέλεσης της μίας από τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε)δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014”.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, τονίζοντας πως: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος λέει η υπεράσπιση έχει λευκό ποινικό μητρώο και ήταν ελεήμων. Ο ισχυρισμός προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996″.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

****************************************

“Ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Τις πρώτες δηλώσεις του Πέτρου Φιλιππίδη , μετά την ανακοίνωση της σε βάρος του δικαστικής απόφασης ,μετέφερε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή T-Live του Alpha Ελλάδος.

” Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και το ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά», πρόσθεσε.  Ο ηθοποιός ζήτησε από τη δημοσιογράφο να μην ηχογραφηθεί και  τα λόγια του μεταφέρθηκαν σε κάρτα.

Πηγή:  Alpha.gr 

Share this post