Ας μιλήσουμε με τα παιδιά για το bullying

Ας μιλήσουμε με τα παιδιά για το bullying

Science Talks Kids Edition από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει τη συλλογή ερωτήσεων για το 4ο επεισόδιο της σειράς podcast με τον τίτλο Science Talks Kids Edition που απευθύνεται σε παιδιά 3-11 ετών και θα πραγματευτεί το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα του bullying.

Στο 4ο επεισόδιο της σειράς θα ασχοληθούμε με τον εκφοβισμό ή αλλιώς bullying, δηλαδή την πράξη κακοποίησης με μέσο τον εκφοβισμό ή τον εξαναγκασμό, που συνήθως επαναλαμβάνεται περιοδικά και έχει σκοπό την επιβολή ενός ατόμου σε άλλο, ή μιας ομάδας ατόμων σε άλλο ή άλλους. Η κακοποίηση με το bullying μπορεί να είναι συναισθηματική, λεκτική ή και σωματική ενώ ο συνεχόμενος σχολικός εκφοβισμός μπορεί να οδηγήσει σε:

  • Κατάθλιψη
  • Χαμηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση
  • Ντροπαλότητα
  • Χαμηλή σχολική επίδοση
  • Κοινωνική απομόνωση ή
  • Προσπάθεια αυτοκτονίας ή το παιδί να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

 

Τις ερωτήσεις των παιδιών θα απαντήσει o Παναγιώτης Σταυρινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις απευθείας στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η σειρά πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και σε συνεργασία με το Bobos Family Radio (https://www.bobosartsfestival.com/sciencetalks), από όπου αναμεταδίδονται οι εκπομπές.

 

Μπορείτε να ακούσετε τα επεισόδια της σειράς από το κινητό ή τον υπολογιστή σας εδώ: https://anchor.fm/sciencetalkskids.

 

Πληροφορίες

 

Πού στέλνουμε τις ερωτήσεις των παιδιών: [email protected]
Μορφή ερωτήσεων: Ηχητικό αρχείο με τη φωνή του παιδιού. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε όνομα, πόλη διαμονής και ηλικία
Προθεσμία: Δεχόμαστε ερωτήσεις μέχρι τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022
Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, Τ: 22894305 Ε: [email protected]

 

https://anchor.fm/sciencetalkskids  https://www.ucy.ac.cy/alumni/el/podcasts-gia-epistimi-erevna

Share this post