Αρχιερατικές λιμουζίνες

Αρχιερατικές λιμουζίνες

Πιο πάνω είναι ο νέος πίνακας (σκίτσο) του εκπαιδευτικού και διευθυντή γυμνασίου της επαρχίας Λευκωσίας,  Γιώργου Γαβριήλ, του οποίου τα έργα τον περασμένο Σεπτέμβριο προκάλεσαν αντικρουόμενες απόψεις. 

Ο Γιώργος Γαβριήλ παρουσιάζει την μερσεντές , αν κρίνουμε από το ΑΚ, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τον οποίο είχε παρουσιάσει και παλαιότερα
Στην προκειμένη περίπτωση ο καλλιτέχνης φαίνεται , παρόλου που το ζήτημα απασχόλησε πρώτα τον αθηναϊκό και μετά τον κυπριακό τύπο, ότι δεν γνωρίζει πως το πιο πανάκριβο αυτοκίνητο διαθέτει άλλος Ιεράρχης της Κύπρου. Πρόκειται για Mercedes-Benz S63 AMG, 612 ίππων, η αξία της οποίας  ( iefimerida.gr ) ανέρχεται στα 300 χιλιάδες ευρώ, μπορεί να αναπτύξει μέχρι και 250 χιλιόμετρα την ώρα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με 4λιτρο V8 BiTurbo κινητήρα απόδοσης 612 αλόγων, είναι δηλαδή ακόμα ισχυρότερος από τη μονάδα που αντικατέστησε.
Η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχεται σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα, η ισχύς περνά στο δρόμο μέσω συστήματος μετάδοσης AMG Speedshift MCT 9 σχέσεων ενώ η AMG S63 εφοδιάζεται και με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+.
Και μιας και ο λόγος περί του Γώργου Γαβριήλ, νομίζουμε – μπορεί να κάνουμε και λάθος- ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν μας πληροφόρησε για το αποτέλεσμα της εναντίον του πειθαρχικής έρευνας. 

*Διαβάστε το άρθρο του καθηγητή Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου ( εφημερίδα “Δημοκρατία” Αθηνών )για τα όρια στην ελευθερία της τέχνης/ Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν τους συντάκτες τους. 

Η Τέχνη Μεταξύ Ελευθερίας Κ… by ARISTEIDIS VIKETOS

Share this post