Αρχιεπίσκοπος: “Θεία ενίσχυση για τον νέο πρόεδρο”- Στο 55% η προσέλευση μέχρι τις 15:00

Αρχιεπίσκοπος: “Θεία ενίσχυση για τον νέο πρόεδρο”- Στο 55% η προσέλευση μέχρι τις 15:00

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Περβολιών στην Πάφο, ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται σήμερα την Θεία ενίσχυση για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δίκαια αυτού του τόπου. Πρόσθεσε επίσης πως δεν αμφισβητεί την φιλοπατρία κανενός από τους δύο υποψηφίους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μακαριώτατος ανέφερε πως ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει ότι θα συναντήσει πολλές δυσκολίες.

Να παρακαλέσουμε, συνέχισε, όλοι τον Θεό και να σταθούμε δίπλα του ανεξάρτητα τον ποιον ψηφίσαμε σήμερα ο καθένας, για να μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή του λαού μας στον τόπο του για να ζήσει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.

Σε σχέση με τις Μητροπολιτικές εκλογές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως όλα κυλούν ομαλά και πως θα υπάρξουν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα της Εκκλησίας.

Το μήνυμα είπε, είναι να κρατήσει ο λαός την ηρεμία και την ψυχραιμία του και ναμπορέσει να εκλέξει και τον εκκλησιαστικό ηγέτη της Επαρχίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Μικρή μείωση παρουσιάζει το ποσοστό προσέλευσης σε σχέση με τον Α΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γενικού Εφόρου Εκλογών μέχρι τις 3 η ώρα είχε ψηφίσει το 55% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το αντίστοιχοι ποσοστό της πρώτης Κυριακής ήταν 55,6%.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023

                      Β’ ΓΥΡΟΣ    Α’ΓΥΡΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:    57,1%         58,4%
ΛΕΜΕΣΟΣ: 52,1% 5         2,9%
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: 55,1%  55,4%
ΛΑΡΝΑΚΑ: 55,2%            54,9%
ΠΑΦΟΣ: 57,4%                55,9%
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: 39,4%         43,7%
ΣΥΝΟΛΟ: 55,0%             55,6%

Share this post