Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προσεύχομαι, παιδιά μου, να μετατρέψετε το άγχος, που σας πολιορκεί, σε δημιουργία..

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προσεύχομαι, παιδιά μου, να μετατρέψετε το άγχος, που σας πολιορκεί, σε δημιουργία..

Μήνυμα προς τους διαγωνιζομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Επίσης, σημειώνει: “Στην ψυχή σας κρύβονται δυνατότητες και ταλέντα, που δεν έχετε ανακαλύψει, επομένως δεν μπορούμε τόσο νωρίς να αναφερόμαστε σε λέξεις όπως «επιτυχία» ή «αποτυχία», αλλά σε προκλήσεις”.

*Παρατίθεται αυτούσιο το μήνυμα

“Αγαπητά μου παιδιά,

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων αισθάνομαι την ανάγκη να σας θυμίσω ότι, ανεξάρτητα από την βαρύτητα που τους δίδεται, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε:

Η ζωή σας είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, ο οποίος δεν ανιχνεύεται από οποιεσδήποτε εξετάσεις. Ειδικά από τις Πανελλήνιες.

Στην ψυχή σας κρύβονται δυνατότητες και ταλέντα, που δεν έχετε ανακαλύψει, επομένως δεν μπορούμε τόσο νωρίς να αναφερόμαστε σε λέξεις όπως «επιτυχία» ή «αποτυχία», αλλά σε προκλήσεις.

Προκλήσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να αποκαλύψετε ό,τι μαθαίνουμε, για να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, αλλά για να τα στερεώνουμε σε γερά θεμέλια.

Διδασκόμαστε από τους δασκάλους μας για να μην χάσουμε το δρόμο μας. Για να μπορούμε να διακινδυνεύουμε τη σιγουριά για την ομορφιά της ανίχνευσης του αγνώστου.

Διαβάζουμε για να αναμετρηθούμε με τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες μας, εμπιστευόμενοι την εμπειρία που έχει καταγραφεί.

Προσεύχομαι, παιδιά μου, να μετατρέψετε το άγχος, που σας πολιορκεί, σε δημιουργία, που να ενσπείρει στις καρδιές σας ομορφιά και αλήθεια.

Να προχωρήσετε τον προβληματισμό σας, να ασκηθείτε στα ερωτήματα σας. Να μην συμβιβαστείτε στην μοιρολατρία των αριθμών.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ευλογημένη πορεία στη ζωή σας!

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄”

Share this post