Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Η Εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε και ισχύει το ότι ο καθένας κάνει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Η Εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε και ισχύει το ότι ο καθένας κάνει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει

“Λοιπόν, προσωπικά ήθελα με τους χειρισμούς στην παρούσα υπόθεση (Μονή Οσίου Αββαλούμ), να στείλω και ένα μήνυμα στους πιστούς (και ας μου επιτραπεί να μιλήσω και εκ μέρους των υπολοίπων Συνοδικών) και να τους διαβεβαιώσω, πως η Εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε και ισχύει το ότι ο καθένας κάνει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει”, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Σε συνέντευξη , που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος , ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαιώνει τους πιστούς, ότι οι εισφορές τους, τα χρήματα που δίνουν από το υστέρημα τους, δεν θα σκορπίζονται στους πέντε ανέμους. Ότι, ασκείται έλεγχος και ότι τα χρήματα της Εκκλησίας που είναι και δικά τους, θα χρησιμοποιούνται για αγαθοεργούς σκοπούς και βεβαίως για τη συντήρηση και λειτουργία ολόκληρου του οικοδομήματος και του έργου της Εκκλησίας. “Και ακόμα ότι οι ηθικές παρεκτροπές στους κόλπους της Εκκλησίας δεν γίνονται αποδεκτές. Ότι τσαρλατανισμοί και απάτες με δήθεν θαύματα δεν βρίσκουν πια έδαφος και ανοχή από την ποιμαίνουσα Εκκλησία”. τονίζει.

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος στον «Φ»: Ως εδώ και μη παρέκει με τους τσαρλατανισμούς | Φιλελεύθερος | Philenews

Η εκδοχή του δικηγόρου Μιχάλη Βορκά

Τη δική του θέση για τα όσα έγιναν στην παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, το βράδυ της 5ης Μαρτίου, σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ, δίνει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο τουΡΙΚ  ο κ. Βορκάς ανέφερε ότι, το βράδυ της 5ης Μαρτίου, είδε να συμβαίνουν «πράματα και θάματα» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, προσθέτοντας επίσης πως, είδε κάποιους, να ζητούν συγχώρεση από τον Αρχιεπίσκοπο.
Σημείωσε ακόμη, εκείνη την ημέρα κλήθηκε και μετέβη στη Μητρόπολη ως νομικός, προκειμένου να συμβουλεύσει τον Μητροπολίτη Ησαΐα.

Είπε, ακόμη, ότι κατά τη διαδικασία εξέτασης, από το εκκλησιαστικό δικαστήριο, ατόμων τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση της Μονής, δεν είδε καμία βιαιοπραγία, δεν είδε κανέναν να βρίζει, να τραβά ή να σπρώχνει κάποιον.

Share this post