Αρχιεπίσκοπος Gallagher: Λύση «δύο λαών, δύο κρατών» για το μέλλον του Ισραήλ και της Παλαιστίνης

Αρχιεπίσκοπος Gallagher: Λύση «δύο λαών, δύο κρατών» για το μέλλον του Ισραήλ και της Παλαιστίνης

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την ήττα της Ουκρανίας»

Ρώμη, Νίκος Τζωΐτης

 

Τη θλίψη του για την «καταστροφική» κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο  Αρχιεπίσκοπος Paul Richard Gallagher, Γραμματέας του Βατικανό για τις Σχέσεις με Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς. (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: Ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher με τον Πάπα Φραγκίσκο/ vaticannews.va).Επίσης, δήλωσε ότι η Αγία Έδρα υποστηρίζει την “λύση δύο λαών, δύο κρατών” για το μέλλον του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα TG1 της RAI (κρατική τηλεόραση της Ιταλίας),  αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για διαπραγμάτευση. “Ο Πάπας”, εξήγησε  ο Αρχιεπίσκοπος, “έλεγε πάντα ότι οι πόλεμοι τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πιστεύω ότι ο Πάπας ήθελε να ενθαρρύνει την ουκρανική πλευρά σε διάλογο για το καλό της χώρας”. Ταυτόχρονα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε:  «πιστεύω ότι η Αγία Έδρα ήταν πάντα πολύ σαφής με τη ρωσική πλευρά, ζητώντας να στείλει και αυτή σήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκινώντας με τη διακοπή της εκτόξευσης πυραύλων στο ουκρανικό έδαφος.  Η σύγκρουση, οι εξοπλισμοί και όλες οι καθημερινές συγκρούσεις πρέπει να σταματήσουν». Σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την ήττα της Ουκρανίας», γιατί αυτό «θα άλλαζε ριζικά τα πράγματα».

Στην συνέντευξη του ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher σημείωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα  «πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε ότι υπάρχουν στοιχεία στις κοινωνίες μας που θέλουν μόνο να καταστρέψουν και να προκαλέσουν δεινά». Επίσης,  αναφέρθηκε και στον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης. «Αυτό μας κάνει να καταλάβουμε ότι πρέπει να οικοδομήσουμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και ότι στην πραγματικότητα, η κατοχή αυτών των όπλων μας κάνει πιο ευάλωτους και δεν μας εγγυάται την ασφάλεια», είπε.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Gallagher εξέφρασε τη στοργή του  για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, η οποία τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε ότι πάσχει από  καρκίνο. 

*Διαβάστε ρεπορτάζ για την συνέντευξη στον πιο κάτω σύνδεσμο

Archbishop Gallagher: Negotiations needed to stop wars – Vatican News

 

 

Share this post