Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος: Η εκδίκηση του Κρεμλίνου είναι η τσεκιστική εξαρχία στην Αφρική

Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος: Η εκδίκηση του Κρεμλίνου είναι η τσεκιστική εξαρχία στην Αφρική

Του Αρχιεπισκόπου

 Chernihiv και Nizhyn  Ευστρατίου

της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας*

Την ώρα που δύο δομές του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ευρώπη – η πρώην αρχιεπισκοπή με κέντρο το Παρίσι (με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιωάννη Ρενετώ, που δελεάστηκε και προσχώρησε στη Ρωσική Εκκλησία) και η επισκοπή του Πατριαρχείου Μόσχας (με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γερμανίας Μάρκο) βρίσκονται σε κατάσταση διακοπής της μεταξύ τους ευχαριστιακής κοινωνίας (!!!) – ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος αποφάσισε να πάει στην Αφρική.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εγχείρημα της τσεκιστικής εξαρχίας στην Αφρική είναι η εκδίκηση του Κρεμλίνου και των μυστικών υπηρεσιών του ενάντια στο Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο για τη συλλειτουργία του με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Ίμβρο, τον περασμένο Αύγουστο. Πριν από αυτό το γεγονός, η Μόσχα είχε απειλήσει να εγκαταστήσει επίσκοπο της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική.

Τώρα έχουν διορίσει έναν ξεκάθαρο τσεκιστή που ονομάζεται Γκορμπατσόφ. Και προφανώς διατέθηκε ένας προϋπολογισμός για να δωροδοκήσουν Αφρικανούς κληρικούς και να σμιλεύσουν μια «εξαρχία» από αυτούς.

Η αγορασμένη πίστη θα τελειώσει μόλις εξαντληθούν τα χρήματα (όπως συνέβαινε με τα καθεστώτα της λαϊκής δημοκρατίας στη σοβιετική εποχή). Όμως ο λάκκος που αποφάσισαν να σκάψουν οι Μοσχοβίτες στην Αφρική θα μετατραπεί σε αποτυχία για το ίδιο το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Το Πατριαρχείο του Κρεμλίνου είναι «η Καρχηδόνα που πρέπει να καταστραφεί». Η τοπική Ρωσική Εκκλησία, για να παραμείνει Ορθόδοξη και να μην γίνει η αίρεση της Τρίτης Ρώμης, πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την τσεκιστική στροφή που γεννήθηκε την εποχή του Στάλιν.

ΠΗΓΗ: romalewfronimati.blogspot.

Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post