Αρχιεπίσκοπος: Δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας Μαυροβουνίου

Αρχιεπίσκοπος: Δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας Μαυροβουνίου

Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου «δεν συζητήσαμε καθόλου, ούτε και θίξαμε θέμα που να αφορά στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Σερβίας ή στις τοπικές εκκλησιαστικές αρχές στο Μαυροβούνιο», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.  Σημειώνει ότι η δήλωση, στην οποία προέβη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου την Παρασκευή, ” πιθανόν να οδήγησε σε παρερμηνεία και λανθασμένες εντυπώσεις».

Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, σημειώνει ο Κύπρου Γεώργιος, «δεν συζητήσαμε καθόλου, ούτε και θίξαμε θέμα που να αφορά στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Σερβίας ή στις τοπικές εκκλησιαστικές αρχές στο Μαυροβούνιο».

Εκείνο που, πιθανόν, να οδήγησε σε παρερμηνεία, όπως αναφέρει, ήταν η απάντηση του σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις με την Εκκλησία του Μαυροβουνίου. «Κι ακριβώς απάντησα ότι οι σχέσεις μας είναι με τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο δεν είναι αυτοκέφαλη. Με τη δήλωσή μου αυτή δεν υπονοούσα, ούτε υπονοώ ότι αναμένουμε ή ευνοούμε μιαν Αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο», προσθέτει.

Για την Εκκλησία της Κύπρου, καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας. Κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία μας».

Share this post