Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ : Εβδομάδα Προσευχής

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ : Εβδομάδα Προσευχής

«Βιώνουμε μία κοινωνική ταραχή, σύγχυση, ανασφάλεια, φοβία».

Με εγκύκλιο,  που αναγνώτηκε σήμερα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο  Αρχιεπίσκοπος  Χρυσόστομος Β’ καλεί  τον κυπριακό λαό σε πνευματική εγρήγορση και εντατικοποίηση τού ἐν Χριστῷ πνευματικού αγώνα, καθότι στις μέρες μας«βιώνουμε μία κοινωνική ταραχή, σύγχυση, ανασφάλεια, φοβία».

Ιδιαίτερα η Κύπρος, αναφέρει η εγκύκλιος, «αντιμετωπίζει δύο μείζονα ζητήματα· το ένα πανανθρώπινο, αυτό της πανδημίας και των συνεπειών της, όπως οι εγκλεισμοί προς αποφυγή της διασποράς του ιού, οι επιπτώσεις στην οικονομία, η απώλεια εργασίας και εισοδημάτων για τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού κ.λπ. Το δεύτερο είναι το εθνικό μας πρόβλημα».

Όσον αφορά στο επί ένα έτος ταλανίζον θέμα της πανδημίας, «η Ορθόδοξος Εκκλησία αντιλαμβάνεται την αδημονία και τα προβλήματα που δημιουργούνται», χωρίς μάλιστα  «να υπάρχει επί του παρόντος σοβαρή ένδειξη για σύντομη έξοδο από την κρίση αυτή», σημειώνεται και προστίθεται:   “Βασική, ωστόσο, διαπίστωση, είναι πως, παρόλο ότι το θέμα της πανδημίας απασχολεί σε ένα βαθμό όλες τις χώρες, ωστόσο εκείνες δεν έχουν το μέγιστο εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, που αν δεν προσέξουμε την πορεία του, θα οδηγηθούμε στον ορατό κίνδυνο του φυσικού μας εθνικού αφανισμού».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο την  Πέμπτη 11 Μαρτίου να τελεσθεί σε όλες τις ενορίες παράκληση στην Παναγία και ειδική δέηση για την κοινωνική κρίση, την πανδημία και την Πατρίδα μας. Την Κυριακή της Τυρινής, 14 Μαρτίου να τελεστεί σε όλους τους Ναούς λιτανεία, κατά την οποία να γίνει σχετική δέηση και να αναγνωσθεί ειδική προς τούτο ευχή. Επίσης να τελεσθεί ιερό Μνημόσυνον υπέρ πάντων των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων. 

Αυττουσία η Εγκύκλιος

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post