Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Η Ρωσία υποδαυλίζει και στηρίζει την Τουρκία

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Η Ρωσία υποδαυλίζει και στηρίζει την Τουρκία

“Τα βέτο δεν είναι για τα μικρά κράτη”.

Για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επέκρινε την στάση, που τηρεί η Ρωσία, λέγοντας ότι “υποδαυλίζει και στηρίζει την Τουρκία, όχι επειδή την αγαπά, αλλά επειδή επιδιώκει να διατηρήσει το μονοπώλιο στην πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη”

Επίσης, αίσθηση προκαλεί η δήλωση ότι τα βέτο δεν είναι για τα μικρά κράτη”. Σε δηλώσεις στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Πάφο, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας , ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: ” Ο Τούρκος πρόεδρος εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους και τα οικονομικά τους συμφέροντα.  Προσπαθούν (σ.σ: Οι Ευρωπαίοι) με διάφορους τρόπους να μας γλυκάνουν “.   

Σχολιάζοντας την όξυνση στην περιοχή του Καυκάσου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκτίμησε ότι στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η κατάσταση είναι χειρότερη και μια σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην διάλυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και στη δική μας περιοχή. 

 Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στην  πλάκα του έκτου σπονδύλου . Λόγω του προβλήματος αυτού, είπε,  δυσκολεύεται να περπατήσει,  αλλά και να σταθεί.  Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου, είπε ότι “το πνεύμα είναι ελεύθερο και δεν εμποδίζεται”. Ωστόσο, ανέφερε ότι “οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση και παραμονή στο κρεβάτι για μεγάλη περίοδο, κάτι που τον εμποδίζει  στα καθήκοντά του, και γι’αυτό υποφέρει κάπως”. 

Κατέληξε, λέγοντας ότι τώρα  η κατάσταση  εξελίσσεται ικανοποιητικά.  

*Με πληροφορρίες από ΚΥΠΕ

Share this post