Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος : «Δεν κινδυνεύω να φύγω από καρκίνο»

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος : «Δεν κινδυνεύω να φύγω από καρκίνο»

Υποβλήθηκε σε ραδιοεμβολισμό στο Carolina Medical Center, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ δήλωσε ότι οι θεράποντες ιατροί στο Carolina Medical Center, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, τον διαβεβαίωσαν πως «δεν κινδυνεύει να φύγει από την ζωή από τον καρκίνο του ήπατος». Μιλώντας σήμερα Στους εργαζομένους (κληρικούς και λαϊκούς) στην Αρχιεπισκοπή, μετά τον αγιασμό για την είσοδο στον μήνα Ιούνιο, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι ιατροί του έκαναν σαφές ότι ο καρκίνος στο ήπαρ  δεν είναι επιθετικός. Επίσης , είπε ότι δεν θα υποβληθεί ξανά σε χημειοθεραπεία, αλλά θα λαμβάνει ένα χάπι, που του χορηγήθηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος στις 27 Μαίου υποβλήθηκε σε ιατρική παρέμβαση, η οποία  αφορούσε ραδιοεμβολισμό στις εναπομείνασες καρκινικές εστίες στο ήπαρ.

Ο ραδιοεμβολισμός είναι, όπως ανέφερε στο  ageliaforos.com  έγκυρη ιατρική πηγή,  ραδιενεργά μικροσφαιρίδια, που περιέχουν το θεραπευτικό ισότοπο Ύττριο( Υ-90).

Με ειδικούς καθετήρες , οι οποίοι εισάγονται μετά από καθετηριασμό περιφερικής αρτηρίας, τα μικροσφαιρίδια εναποτίθενται στις θέσεις των όγκων του ήπατος του ασθενούς και τα καρκινικά κύτταρα ακτινοβολούνται από το ραδιενεργό Υ-90.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας  , μετά από χαρτογράφηση του ήπατος, αποκλείστηκε η εξωηπατική διαφυγή και έγινε υπολογισμός της απαραίτητης ακτινικής δόσης θεραπείας. Μετά τον καθετηριασμό της ηπατικής αρτηρίας χορηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο οι μικροσφαίρες.

Η ιατρική παρέμβαση στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο έγινε με την συνεργασία ομάδας ιατρών δύο υπερσύγχρονων ειδικοτήτων , της επεμβατικής ακτινολογίας και της πυρηνικής ιατρικής. Οι συγκεκριμένοι ιατροί «αποτελούν κέντρο αναφοράς στις ΗΠΑ», έχοντας στο ενεργητικό τους τον μεγαλύτερο αριθμό διενέργειας τέτοιας μορφής παρεμβάσεων.

Στην φωτογραφία (πάνω) ο Αρχιεπίσκοπος με τον προσωπικό του ιατρό, δρα . Θεολόγο Θεολόγου , ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του. Στην φωτογραφία  (κάτω)  μαζί και ο  διευθυντής του ιδιαιτέρου Αρχιεπισκοπικού Γραφείου Μιχάλης Σπύρου. 

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν στην  Βόρεια Καρολίνα, όπως και τον Ιανουάριο του 2020, ο προσωπικός ιατρός του δρ. Θεολόγος Θεολόγου και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του, Μιχάλης Σπύρου. Ο προσωπικός ιατρός του Αρχιεπισκόπου ήταν παρών σε όλη την διαδικασία του ραδιεμβολισμού.

Ο δρ. Θεολόγου από την Πάφο είναι διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και επιστημονικός υπεύθυνος του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης, στο ιατρικό κέντρο «Λευκός Σταυρός» , στην Αθήνα. Πρόεδρος του Δ.Σ. του κέντρου είναι ο δρ. Δημήτριος Δημητριάδης, συμπατριώτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την περασμένη Κυριακή , 30 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την έξοδο του από το Carolina Medical Center,  συμπροσευχήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ατλάντα

Με τον  Μητροπολίτη Ατλάντας ( Οικουμενικό Πατριαρχείο-Αρχιεπισκοπή Αμερικής), Αλέξιο 

Ακόμη δύο φωτογραφίες , πριν την αναχώρηση του Αρχιεπισκόπου. ΠΑΝΩ:  Με μέλη του προσωπικού του Carolina Medical Center. Η κυρία (α) είναι ελληνίδα μεταφράστρια στην κλινική και η άλλη δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο είναι γραμματέας της κλινικής , γεννημένη στην Αμερική με καταγωγή από την Κέρκυρα. ΚΑΤΩ: Γεύμα με τον ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού και ένα Κύπριο επιχειρηματία

ΣΗΜΕΡΑ ο Αρχιεπίσκοπος, παρά την θεραπεία και την ταλαιπωρία του ταξιδιού, ήταν ευδιάθετος και μετά τον αγιασμό ρίχθηκε αμέσως στην δουλειά , καθώς μεθαύριο έχει συνεδρίαση του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου, στις 8 Ιουνίου θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος και το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου Απόστολο Βαρνάβα. 

Share this post