Απτόητος από την πανδημία o Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Δείτε live τη διαδρομή του

Απτόητος από την πανδημία o Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Δείτε live τη διαδρομή του

Αψηφώντας την πανδημία, τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό που πλήττουν το εμπόριο…επί της γης, ο Άγιος Βασίλης πραγματοποιεί σήμερα το ταξίδι του με το έλκηθρο και τους ταράνδους για να παραδώσει χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους που παρακολουθούν τις πτήσεις του.

“Ο Άγιος Βασίλης το κάνει αυτό εδώ και αιώνες, είναι επαγγελματίας”, δήλωσε η λοχαγός του καναδικού στρατού Αλεξάντρα Χέιντακ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD). Η NORAD, η κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-Καναδά στην αεροπορική βάση Πέτερσον στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της αντιαεροπορικής άμυνας και την έκδοση προειδοποιήσεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Η καταγραφή της πορείας του Άγιου Βασίλη από τη NORAD ξεκίνησε το 1955, όταν μια εφημερίδα του Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λάθος το τηλέφωνο ενός τοπικού πολυκαταστήματος προκειμένου τα παιδιά να καλούν και να μιλούν με τον Άγιο Βασίλη, με το νούμερο τελικά να ανήκει στην τότε Ηπειρωτική Διοίκηση Αεροπορικής Άμυνας (CONAD).

Ένας αξιωματικός που ήταν σε υπηρεσία απάντησε στα τηλεφωνήματα και διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης γνωρίζει τι θέλουν για δώρο και ότι είναι ήδη καθ` οδόν. Η ετήσια παράδοση συνεχίζεται για 66 χρόνια και αποτελεί πλέον μέρος της αποστολής της NORAD.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ενημερωθούν real-time για το πού βρίσκεται το έλκηθρο με τους ταράνδους μέσω της noradsanta.org ή σε διάφορες άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μπορούν να καλέσουν και την τηλεφωνική γραμμή του Άγιου Βασίλη, της οποίας χορηγός είναι η NORAD.

Για την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη ετοιμάζονται και άλλες υπηρεσίες της αμερικανικής Κυβέρνησης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την προστασία του προέδρου, φροντίζουν και για την ασφάλεια του Άγιου Βασίλη, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. “Οι Αμερικανοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι ο Άγιος Βασίλης, εδώ από τον Βόρειο Πόλο, θα ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλο το ταξίδι στις ΗΠΑ”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Δείτε live το ταξίδι του Άη Βασίλη ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share this post