Αποτεφρώθηκε ο Θ. Πάγκαλος . Αποχαιρετισμός με τραγούδι του Στ. Καζαντζίδη

Αποτεφρώθηκε ο Θ. Πάγκαλος . Αποχαιρετισμός με τραγούδι του Στ. Καζαντζίδη

Το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 31 Μαΐου σε ηλικία 84 ετών. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου. Επίσης η οικογένεια του Θεόδωρου Πάγκαλου ζήτησε, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων της χώρας.

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο παιδικός του φίλος και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, καθώς και ο άμεσος συνεργάτης του Κώστας Μήτσης. Από πλευράς οικογενείας, για τον αγαπημένο του πατέρα μίλησε ο γιος του, Ανδρέας.

Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας για να αποχαιρετήσουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο βρέθηκαν: η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος, η Λίνα Μενδώνη, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Έλλη Στάη κ.α.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του, Χριστίνα Χριστοφάκη και τα παιδιά του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ζητήσει να ακουστεί το τραγούδι «τελευταίο βράδυ μου» του Στέλιου Καζαντζίδη την στιγμή της αποτέφρωσής του.

Πηγή: enikos.gr

Share this post