Αποστάσεις Ιερωνύμου από Πειραιώς

Αποστάσεις Ιερωνύμου από Πειραιώς

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β’ απέφυγε να υιοθετήσει την δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι η Εκκλησία δεν θα αποδεχτεί όποιο βουλετεί ταχθεί στην Βουλή των Ελλήνων υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

 

«Μεγάλη ημέρα για την Εκκλησία μας και για την πατρίδα μας και για τον καθένα από εμάς», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος  στην  Ιερά Μονή Πεντέλης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Πιστεύουμε ό,τι τώρα που θα μας ακούσετε, τις εισηγήσεις, τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας, ότι θα ευχαριστηθείτε», τόνισε ο κ.κ. Ιερώνυμος.

«Πιστεύουμε, αυτό που ζει η Εκκλησία μας και η πατρίδα μας, εδώ και 2000 χρόνια, αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες για να αλλάξουν τα πράγματα, θα δείξουν τα πράγματα», απάντησε ερωτηθείς για τη δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ, ότι όποιος το ψηφίσει από τους βουλευτές δεν θα είναι αποδεκτός από την Εκκλησία.

Τέλος, σημείωσε ό,τι «Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό, έχοντας καλή διάθεση».

Σήμερα,  6 Φεβρουαρίου 2024, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, τιμήθηκε , όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγίου  Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης  Ευστάθιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής  Παντελεήμων και Κίτρους και Κατερίνης  Γεώργιος,  ακολούθησε στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας  Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής  Πεντέλης, η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στον εφετινό εορτασμό ομιλήτρια ήταν η κυρία Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».

     Συγκέντρωση στην Πάτρα      

Συγκέντρωση πιστών διοργανώνει η Μητρόπολη Πατρών την ερχόμενη Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου (18:00), στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα. Ο σκοπός είναι, όπως αναφέρεται, να διατρανωθεί η αντίθεση κλήρου και λαού στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας  Ελλάδας για την πραγματοποίηση πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κάθε Μητρόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία θα έχει τον χαρακτήρα σύναξης προσευχής και ενημέρωσης των πιστών σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο. Ομιλητής στη σύναξη θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος θα μεταφέρει τις ήδη γνωστές θέσεις της Εκκλησίας και θα μοιραστεί τις σκέψεις του, μέσα σε πνεύμα αγάπης, όπως ο ίδιος τονίζει.

Πειραιώς Σεραφείμ: Αν αγαπάμε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων δεν θα τα βαφτίζουμε

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έκανε λόγο για “τεκτονισμό” και “Καμπάλα”, ενώ αναφέρθηκε και σε οργανωμένο σχέδιο των ομοφυλόφιλων προκειμένου να προωθήσουν τους εαυτούς τους.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε: “Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε την δυνατότητα να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό. Για την εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα”.  

Κατέληξε, λέγοντας πως: “Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκα”.

 

 

Share this post