Απόψε διάλογος με τον Μ. Σχοινά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Απόψε διάλογος με τον Μ. Σχοινά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

«Μία Ευρώπη που προστατεύει, μία Ευρώπη που ανοίγει δρόμους κι ευκαιρίες”

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Κύπρο και το Europe Direct Λευκωσίας – Πανεπιστημίου Κύπρου οργανώνουν απόψε  διάλογο με τονΑντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Tρόπου Zωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Θέμα: «Μία Ευρώπη που προστατεύει, μία Ευρώπη που ανοίγει δρόμους κι ευκαιρίες”

Η διάλογος με τον  κ. Σχοινά θα γίνει στις 17:00 απόψε στο  Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Πανεπιστημιούπολη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Αξιωματούχοι της Ε.Ε., Εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, Υπουργείων, Εκκλησίας και Αστυνομίας, Οργανώσεις, Ιδρύματα, Πανεπιστημιακές Αρχές, Ακαδημαϊκοί, Φοιτητές/ριες, Λειτουργοί ΜΜΕ.

Ο  Μαργαρίτης Σχοινάς ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού ΤρόπουΖωής τον Δεκέμβριο του 2019.Υπό την ιδιότητα αυτή επιβλέπει τις πολιτικές της ΕΕ για την μετανάστευση,τηνασφάλεια,τα κοινωνικάδικαιώματα, τις δεξιότητες,τηνεκπαίδευση,τον πολιτισμό,τον αθλητισμό,την εολαία,τη δημόσιαυγεία, τονδιαθρησκευτικό διάλογο αλλά και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Ο κ.Σχοινάς ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή το1990 και αποτελεί μοναδικόπαράδειγμα λειτουργού της ΕΕ που ορίζεται μέλος του Κολλεγίου τωνΕπιτρόπων,ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας ΑντιπρόεδροςτηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής στην ιστορία του θεσμού.Τηνδιετία 2007 έως 2009 διετέλεσεευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τη ΝΔ. Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τουΕΛΚ συμμετείχε στη Μικτή ΚοινοβουλευτικήΕπιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, την Επιτροπή Προϋπολογισμών και τηνΕπιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Με τηνολοκλήρωση τουκοινοβουλευτικού του έργου,επέστρεψεστηνΕυρωπαϊκήΕπιτροπή, όπου και ανέλαβε ρόλους σετομείς υψηλής ευθύνης.Το 2010 ο Πρόεδρος Barroso του αναθέτει τηνθέση τουΑναπληρωτή Επικεφαλής τουΣώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής και αργότερα του Διευθυντή της DG ECFIN στηνΑθήνα όπου και  συντονίζει το πλαίσιο τεχνικήςβοήθειας τηςΕυρωπαϊκής Επιτροπής στηνΕλλάδα.Το2014,ο Πρόεδρος Juncker  τον ορίζει στην κορυφαία θέση του Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 όπου και μεγάλωσε ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές τουστο ιστορικό Ε’Λύκειο. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Κολλέγιο της Ευρώπης στην Bruges ως υπότροφος τουΥπουργείου Οικονομικών κι έπειτα στην Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics.Είναιπαντρεμένος καιπατέρας δύο παιδιών.

 

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης (ΓΤΠ)

 

 

 

 

 

 

Share this post