Απονομή βραβείων Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Απονομή βραβείων Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Αρχιεπισκοπής Κύπρου

H Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ολοκλήρωσε για μία ακόμη χρονιά τον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό που διενεργεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Στον Διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών τού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο στην ενθάρρυνση για προβληματισμό και κριτική σκέψη γύρω από σύγχρονα ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, για τη φετινή σχολική χρονιά, 2021-2022, το θέμα του Γυμνασιακού κύκλου ήταν: «Θεία Κοινωνία: ο Χριστός παρών στη ζωή μας» και για τον Λυκειακό Κύκλο: «Ο σεβασμός τής ανθρώπινης ζωής μέσα από τη σκοπιά τής ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας».

Οι εργασίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είχαν τις πιο κάτω μορφές:

α. Έκθεση ιδεών.

β. Εικαστική δημιουργία.

γ. Παραγωγή σύντομου βίντεο, μέγιστης διάρκειας 4 λεπτών.   

 

Η τελετή λήξης τού διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων έλαβε χώρα σήμερα στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Παιδείας.  Εκ μέρους τού Μακαριωτάτου, παρέστη, απηύθυνε χαιρετισμό και επέδωσε βραβεία ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Εκπρόσωπος τού Υπουργού Παιδείας, ήταν ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Δρ. Κυπριανός Λούης, ο οποίος ανέγνωσε χαιρετισμό τού Υπουργού και επέδωσε βραβεία.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν: Α΄ Βραβείο €500, Β΄ Βραβείο €400, Γ΄ Βραβείο €300 καθώς και τιμητικές διακρίσεις.  

Οι πρωτεύσαντες στην έκθεση ιδεών, ανέγνωσαν αποσπάσματα από τη διακριθείσα εργασία τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με μουσική από μαθητές τού Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  Αρχιεπισκοπικό Γραφείο

Share this post