Απογοήτευση Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής για την συμμετοχή Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ¨Σπιτιού της Τουρκίας”

Απογοήτευση Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής για την συμμετοχή Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ¨Σπιτιού της Τουρκίας”

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση για τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας”, στην παρουσία, μάλιστα, του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.  

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζεται πως κανένας δεν πρέπει να ξεχνά την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας εξακολουθεί να βιώνει ο Ελληνισμός.  

Σημειώνεται, ότι η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου.

” Για κάθε Ελληνοκύπριο, για κάθε Ομογενή που για 47 χρόνια αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος με τις συνεχείς εμπρηστικές του δηλώσεις υποσκάπτει οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού”, τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.  

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η ενέργεια του Αμερικής Ελπιδοφόρου, προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια.

” Η Εκκλησία ήταν πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της μαρτυρικής νήσου και δεν είναι σώφρων να προκαλεί με τέτοιου είδους κινήσεις”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα γέφυρες επικοινωνίας επιχειρεί να ρίξει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μετά τη δυσφορία που προκάλεσε σε Λευκωσία και Αθήνα η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας”, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ Θανάσης Τσίτσας, μετά την ακύρωση από τον πρόεδρο Αναστασιάδη του προγραμματισμένου ραντεβού με τον Ελπιδοφόρο, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα επιχειρήσει να διευθετηθεί συνάντηση των δύο, εντός των επομένων ημερών.  

Για την ακύρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος είχε επικαλεστεί το βαρυφορτωμένο του πρόγραμμα.

Κανονικά η συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Κανονικά, πάντως,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, παρά την δυσαρέσκεια της Αθήνας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το “Σημείο Μηδέν”, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον αναστηλωμένο ναό του Αγίου Νικολάου.

ΠΗΓΗ : RIKNEWS

Share this post