Απογοήτευση Μπάιντεν για την αποχώρηση της Τουρκίας από την σύμβαση για προστασία των γυναικών

Απογοήτευση Μπάιντεν για την αποχώρηση της Τουρκίας από την σύμβαση για προστασία των γυναικών

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως «βαθιά απογοητευτική» την αποχώρηση της Τουρκίας από μία διεθνή συμφωνία που σχεδιάστηκε για την προστασία των γυναικών από τη βία, δηλώνοντας σήμερα, ότι ήταν ένα βήμα πίσω στις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών.

«Οι χώρες θα πρέπει να εργαστούν για την ενίσχυση και την επανεξέταση των δεσμεύσεών τους για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών, χωρίς την απόρριψη διεθνών συνθηκών που σχεδιάστηκαν για την προστασία των γυναικών και την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τις παραβιάζουν» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

«Αυτό είναι ένα αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω για το διεθνές κίνημα τερματισμού της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ

******************

Εξάλλου, ο  ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε  ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης «είναι ανησυχητική και εξαιρετικά λυπηρή».

Ο κ.Χριστοδουλίδης έγραψε στο Twitter ότι η απόφαση είναι « άλλο ένα παράδειγμα της οπισθοδρόμησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών στην Τουρκία, αυτή τη φορά [που επηρεάζει] γυναίκες και κορίτσια».

*Διαβάστε και τα πιο κάτω

Statement by President Biden on Turkey’s Withdrawal from the Istanbul Convention | The White House

Whistling in the dark – EURACTIV.com

Share this post