Απέπλευσαν από την Λάρνακα τα πλοία με την δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα.

Απέπλευσαν από την Λάρνακα τα πλοία με την δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα.

Αναχώρησε η δεύτερη αποστολή με τα πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο και τη Λάρνακα για τη Γάζα. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και τις οργανώσεις OpenArms και World Central Kitchen, το πλοίο Jennifer και δύο ρυμουλκά (Open Arms και Ledra Dynamic) ξεκίνησαν από το κυπριακό λιμάνι με συνολική βοήθεια άνω των 400 τόνων. Παράλληλα, το Ledra Dynamic μεταφέρει και πλωτή πλατφόρμα με τρόφιμα και τόνους βοήθειας.

Το φορτίο των πλοίων έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά ενώ αναμένεται να φτάσουν στη Γάζα, ανάλογα και με τον καιρό, σε περίπου 65 με 70 ώρες.

Στη Γάζα αποστέλλονται τρόφιμα όπως ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες, γάλα και μακαρόνια. Το Jennifer μεταφέρει και τροχοφόρο γερανό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ στο Ledra Dynamic βρίσκεται και εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειριστεί τον γερανό όταν η αποστολή φτάσει στη Γάζα. Η καθυστέρηση στην αναχώρηση των πλοίων είχε να κάνει με τον καιρό σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές, καθώς είναι λογικό πως τα φορτία είναι πολύτιμα για τους αμάχους και στόχος είναι να φτάσουν άθικτα μέχρι τη Γάζα.

ΦΩΤΟ :World Central Kitchen

Share this post