Απελπισία στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Απελπισία στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Oι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι ουδέποτε έδωσαν εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου Αλ Σίφα, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, ένας δημοσιογράφος μετέδωσε ότι είχε δοθεί από τους ισραηλινούς στρατιώτες διορία μιας ώρας να εγκαταλείψουν όλοι το κτίριο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Δεκάδες άνθρωποι έφυγαν άρον άρον από το νοσοκομείο και κατευθύνθηκαν προς την αρτηρία Σαλαχεντίν όπου οδηγεί στη νότια Γάζα.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα παραμένει απελπιστική. Περίπου 2000 άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι εκεί χωρίς τρόφιμα νερό και φάρμακα. Την ίδια ώρα ισραηλινοί κομάντος επιχειρούν εντός του συγκροτήματος καθώς εκτιμούν ότι η Χαμάς το χρησιμοποιεί ως διοικητικό κέντρο. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν σε δραματικό τόνο για κατάπαυση του πυρός αφού η ανθρωπιστική κρίση κλιμακώνεται.

Παράλληλα, ο ισραηλινός συνεχίζει να ισοπεδώνει τον παλαιστινιακό θύλακα και δηλώνει έτοιμος να περάσει στην επόμενη φάση.

Ισραηλινά χτυπήματα σε Χαν Γιουνίς και Δυτική Όχθη

Η πόλη Χαν Γιουνίς σφυροκοπήθηκε ανέλητα από τις ισραηλινές δυνάμεις με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να σκοτωθούν. Το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι για την Χαμάς το Χαν Γιουνίς αποτελεί κεντρικό σημείο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν εκ νέου την Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον πέντε μαχητές της Φατάχ, του κινήματος του επικεφαλής της παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς σκοτώθηκαν από αεροπορικό χτύπημα στην Ναμπλούς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξάλειψε έναν ορισμένο αριθμό τρομοκρατών στην Μπαλάτα έναν καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων , στον οποίο ζουν περίπου 24.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη που τον διαχειρίζονται.

Πηγή: gr.euronews.com

Share this post