Απειλές κατά της ζωής του Λ. Κωστρίκη

Απειλές κατά της ζωής του Λ. Κωστρίκη

*Οι υποψίες της Αστυνομίας στρέφονται σε άτομα, τα οποία τάσσονται κατά των εμβολιασμών 

*Εκδόθηκε  ένταλμα σύλληψης σε βάρος 35χρονου Ελληνοκύπριου

Άγνωστοι απείλησαν τηλεφωνκώς το μεσημέρι  τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας δρ Λεόντιο Κωστρίκη, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας για τον Covd-19. Το γεγονός ανακοινώθηκε κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα νέα περιστατικά κορωνοϊού, καθώς ο καθηγητής απουσίαζε, διότι μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό.
Σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο”  ο δρ Κωστρίκης δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του με τις υποψίες να στρέφονται σε άτομα,  τα οποία τάσσονται κατά των εμβολιασμών με τον ίδιο τον καθηγητή να μην στρέφει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο δρ. Κωστρίκης δέχθηκε δυο φορές απειλητικό τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου ενώ κάνε λόγο για οργανωμένη επίθεση από αντιεμβολιαστές.

Από πλευράς Αστυνομίας λέχθηκε πως είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη, αφού τα στοιχεία του έχουν ήδη εξακριβωθεί,  μετά την καταγγελία του δρος Κωστρίκη. Έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος 35χρονου Ελληνοκύπριου.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο δρ Κωστρίκης εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο εμβόλιο νέας γενεάς που δοκιμάζεται στις ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνκής Δικτύωσης. Σχετικές δηλώσεις του καθηγητή δημοσιεύτηκαν και σήμερα στον “Φ” και στην ιστοσελίδα μας. 

Στην καταγγελία αναφέρθηκε το απόγευμα η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, κατά την έναρξη της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης για τα κρούσματα κορωνοϊού της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα καταδίκης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου.
«Ο καθηγητής Λεόντιος δεν θα είναι σήμερα μαζί μας, διότι είναι στον αστυνομικό σταθμό για να καταγγείλει κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα, που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες. Θέλω να μεταφέρω εκ μέρους του Υπουργού Υγείας την έντονη καταδίκη του γι’ αυτές τις ενέργειες», είπε η κ. Κυριάκου.

Όπως πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας αναφέρει στο μήνυμά του πως «είναι ανεπίτρεπτο άτομα, τα οποία προσφέρουν τις γνώσεις την εμπειρία και την τεχνογνωσία όλο αυτό το διάστημα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να δέχονται τέτοια απειλητικά μηνύματα και επιθετικές ενέργειες».

Ο Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, Δρ Μάριος Λοΐζου, εξέφρασε την προσωπική του συμπαράσταση στον Λεόντιο Κωστρίκη, σημειώνοντας πως «το τελευταίο που χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι τέτοιας μορφής παρεμβάσεις».

Share this post