Απέχουν από εκλογές οι ΑΝΕΛ

Απέχουν από εκλογές οι ΑΝΕΛ

Μετά την αποτυχία του στις ευρωεκλογές το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) του τέως υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου , αποφάσισαν να μην κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου μήνα. 

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ. 

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα. Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού»,  δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.
Ανέφερε ωστόσο πως «θα παραμείνει ενεργός», καθώς – όπως είπε – «είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον ελληνικό λαό». «Θα συνεργαστώ με την κοινωνία των πολιτών, τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών, για να υποστηρίξω την ενότητα και να προωθήσω τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να στηρίξω και να ενισχύσω την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα και να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε» τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί «να συνεισφέρει σημαντικά στην υπεράσπιση και διατήρηση της ταυτότητας, στον τρόπο ζωής μας, στην εκπλήρωση μιας προσωπικής υπόσχεσης για το ελληνικό μέλλον».


Σημείωσε ότι  υπηρέτησε  ως ενεργό μέλος του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης για 27 χρόνια, και ξέρει  ότι σήμερα, μπορεί να είναι “περισσότερο χρήσιμος εκτός Κοινοβουλίου παρά εντός. Εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής. Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά». 
Δήλωσε ακόμη πως αναγνωρίζει τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός.
«Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην ελληνική πολιτική, ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του. Έχει ψηφίσει για πολιτική αλλαγή» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα».

Share this post