Απάντηση στην αρθρογραφία για Συλλούρη και Αννίτα Δημητρίου

Απάντηση στην αρθρογραφία για Συλλούρη και Αννίτα Δημητρίου

Του Χρίστου Ρότσα, πρώην Βουλευτή*

Διαβάζοντας και το δεύτερο άρθρο του κ Αριστείδη Βικέτου για τον Δ Συλλούρη και κατ’επεκταση την πρόεδρο της Βουλης κα Ανίτα Δημητρίου διαιρωτάμαι γιατί τέτοιο ιαβέριο ύφος , και τόση επιθετικότητα και κατά των δύο .
Ο κ Συλλούρης θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου δηλ μέχρις καταδίκης του από νόμιμο δικαστήριο .

Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό ευνομούμενης πολιτείας . Πουθενά λέγει ότι το λαϊκό αίσθημα είναι υπεράνω της δικαιοσύνης . Ξέρει που οδηγείται ο κ Βικέτος με αυτούς τους συλλογισμούς του ; Να υπενθυμίσω μόνο ότι λαϊκό έρεισμα και μάλιστα μεγάλο είχε ο Χίτλερ .
Άρα η Πρόεδρος της Βουλής θεωρώντας τον αθώο σωστά εφάρμοσε το πρωτόκολλο και προσκάλεσε τον κ Συλλούρη στην ορκωμοσία . Και αν συναντούσε το κ Χριστοδουλίδη είχε κάθε δικαίωμα να κάνει και χειραψία μαζί του.
Γνωρίζει ο κ Βικέτος πόσοι και πόσοι πολιτικοί κατηγορήθηκαν και μετά αθωώθηκαν ; Ας κοιτάξει λίγο στην κοντινή μας Αθήνα με το σκάνδαλο Novartis και κατηγορούμενους Σαμαρά και Βενιζέλο.
Βασικά ο κ Βικέτος λέγει : « ΚΑΤ’ ΕΜΕΝΑ ο κ Συλλούρης είναι ένοχος και δεν έπρεπε να είχε καλεστεί» και επιτίθεται με τοξικό τρόπο κατά εκείνων που διαφωνούν μαζί του . Νομίζω όμως ότι αδικεί την Πρόεδρο της Βουλής που μέχρι σήμερα συμπεριφέρεται χωρίς καθόλου αλαζονεία, αλλά αντίθετα σεμνά και ταπεινά . Νέους πολιτικούς πρέπει να τους ενθαρρύνουμε, όχι να τους αποθαρρύνουμε . Και λιγότερο εριστικό ύφος βοηθά χωρίς να αφαιρεί από ένα κείμενο γνώμης .

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους. 

ΥΓ: Προφανώς, ο κ. Ρότσας δεν είχε προσέξει την θέση, που είχαμε διατυπώσει για τον κ. Συλλούρη :Βέβαια, για την ενοχή ή την αθωότητα του θα αποφανθεί το Δικαστήριο”.

Share this post