Απάντηση Γκουτέρες στα περί «επιτήδειας ουδετερότητας” του Αναστασιάδη

Απάντηση Γκουτέρες στα περί «επιτήδειας ουδετερότητας” του Αναστασιάδη

“Δεν υπήρξε ποτέ κάποια απόφαση” για ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό. – ΑΚΕΛ: Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να έρθει σε δημόσια σύγκρουση με τον Γενικό Γραμματέα”.

Ο ΟΗΕ συνεχίζει να συνεργάζεται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο για να προχωρήσει το Κυπριακό προς μια θετική κατεύθυνση, είπε ο Εκπρόσωπος του Γενικού-Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ,  κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη για την μη έκδοση δήλωσης από τον Γενικό Γραμματέα, χαρακτηρίζοντας την ως «επιτήδεια ουδετερότητα στο Κυπριακό».

«Το Κυπριακό είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα, στο οποίο συμμετείχε ο ΟΗΕ και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με καλή πίστη», ανέφερε. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί ο ΓΓ άλλαξε γνώμη για τον ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό είπε ότι “δεν γνωρίζει ότι ο ΓΓ άλλαξε την απόφασή του,  αφού δεν υπήρξε ποτέ κάποια απόφαση”.

ΑΚΕΛ: “Προβληματισμός από την δημόσια σύγκρουση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ”

“Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου Αναστασιάδη στο ΡΙΚ αποκαλύπτει εκ νέου την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό επί δικών του ημερών. Παραδέχεται ουσιαστικά ότι οι λεγόμενες νέες ιδέες που έχει κατά καιρούς υποβάλει, με αποκορύφωμα την αλλοπρόσαλλη πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, δεν έπεισαν κανένα ως προς την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν μείνει”, αναφέρει το ΑΚΕΛ , με δήλωση του μέλους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Σταύρης Καλοψιδιώτου

Γραπτή απάντηση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού στο ΑΚΕΛ

“Το ΑΚΕΛ θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες και να παύσει να παρέχει άλλοθι στην τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, των οποίων οι προτάσεις κινούνται εντελώς εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού.

Το ΑΚΕΛ κυβέρνησε ή και συγκυβέρνησε για πολλά χρόνια και είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα υποβάλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως σωτήριες.

Γιατί δεν το έπραξαν; Ποιος τους εμπόδιζε αν όχι η τουρκική αδιαλλαξία;

Τα ερωτήματα  που  καλείται να απαντήσει το ΑΚΕΛ είναι εάν αναγνωρίζουν τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας. Τι έπραξαν από τις ημέρες της συγκυβέρνησης και κυβέρνησης τους προς αποτροπή τους; Τι έπραξαν μεταξύ του «όχι» για το τσιμέντωμα του «ναι» από το 2004 μέχρι το 2013;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνεται σε κόμματα και πολίτες και για μία ακόμη φορά, με την έκκληση για συστράτευση. Ο στόχος της απαλλαγής από την κατοχή είναι κοινός, κοινές θα πρέπει να είναι και οι προσπάθειες”.

 

 

 

Share this post