Απαγορευτικό για Χριστοδουλίδη…

Απαγορευτικό για Χριστοδουλίδη…

Το μεταφέρουμε από την σημερινή έκδοση της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” και αναμένουμε τις εξηγήσεις του ΡΙΚ

“Στο κρατικό ΡΙΚ, απ’ ό,τι μαθαίνουμε βγήκε απαγορευτικό να μην φιλοξενείται ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης αν και ο καθένας προσπαθεί (ως γνωστό) να κλωτσήσει την μπάλα αλλού.

Χθες στην εκπομπή BrandNews ένα από τα θέματα ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και μεταξύ εκείνων που είχαν προσκληθεί να κάνουν παρεμβάσεις ήταν δύο πρώην ΥΠΕΞ. Ο ένας ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας και ο άλλος ήταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Κατά τη σύσκεψη στο ίδρυμα, όπως μάθαμε, όταν οι συντελεστές της εκπομπής αναφέρθηκαν στο όνομα Χριστοδουλίδης έγινε της… Ουκρανίας.
Και εκεί έγινε γνωστό ότι από τα ανώτερα κλιμάκια του Ιδρύματος έχει σταλεί επιστολή με ρητές εντολές να μην φιλοξενείται ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα πήραν φωτιά και κάποιοι να ζητούν εξηγήσεις, από πού κι ως που να είναι καλεσμένος σε εκπομπή ο τέως ΥΠΕΞ. Κάποιοι είχαν και την ιδέα να μην ρωτηθεί για ο,τιδήποτε έχει σχέση με τις Προεδρικές!Τελικά η εκπομπή έγινε και ο Γιώργος Λιλλήκας βγήκε ζωντανά στην εκπομπή και ο Νίκος Χριστοδουλίδης βγήκε τηλεφωνικά. Το τι ακολούθησε βεβαίως έχει εξίσου σημασία, αφού κάποιοι στέλνουν επιστολές και ζητούν εξηγήσεις και άλλοι δηλώνουν άγνοια περί οδηγιών να μην προσκαλείται ο τέως υπουργός στο κρατικό ίδρυμα.

ΑΠΙΜ”

ΥΓ:  Βέβαια , το ΡΙΚ πρέπει να εξηγήσει πειστικά , γιατί έχει βάλει στην “μαύρη λίστα” τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη, τον οποίο δεν προσκάλεσε ούτε στο ραδιόφωνο , ούτε στην τηλεόραση για να μιλήσει για τα βιβλία του «Η Συμμορία» και «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά». Και δεν αναφέρομαι σε μονόλογο. Κάλλιστα το ΡΙΚ θα μπορούσε να κάνει εκπομπή με φιλοξενούμενο τον συγγραφέα και κάποιον ικανό να αντικρούσει τα όσα υποστηρίζει. Ας καταλάβουν , επιτέλους, οι διοικούντες το ΡΙΚ, ότι δεν είναι υπηρέτες της εκάστοτε κυβέρνησης , αλλά του κυπριακού λαού! 
Α. ΒΙΚ

Share this post