Ανυποχώρητος ο Ερντογάν έναντι των ΗΠΑ

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν έναντι των ΗΠΑ

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση διεμήνυσεο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα θέσει το θέμα των προκλήσεων της Άγκυρας στον Τούρκο πρόεδρο.

«Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση. Επ’ ευκαιρία της Συνόδου θα συναντηθούμε κυρίως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν. Θα έχουμε συναντήσεις με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, κι αν το επιτρέπει ο χρόνος και με άλλους συμμετέχοντες» ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του του ΑΚΡ.

«Το μόνο που περιμένουμε από τα μέλη της Συμμαχίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, είναι να δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, όπως και στις ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά» σημείωσε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

«Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της» συμπλήρωσε ο Ενρτογάν.

Share this post