Αντίθετοι οι Τούρκοι στην διώρηγα της Κωνσταντινούπολης

Αντίθετοι οι Τούρκοι στην διώρηγα της Κωνσταντινούπολης

Με συνεχή εγκαίνια και εξαγγελίες μεγάλων έργων ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη γειτονική μας χώρα.  Μετά το «φαραωνικό» σχέδιο για τη νέα Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν εγκαινίασε  τον τουρκικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών TÜRKSAT 5-A.

«Αυτός ο δορυφόρος μας μαζί με την χώρα μας θα εξυπηρετεί μια ευρεία γεωγραφική περιοχή όπως την  Ευρώπη, την Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή, και την βόρεια – κεντρική -δυτική και νότια Αφρική. Το Turksat 5A  είναι ένα σημαντικό σχέδιο λόγω της προστιθέμενης αξίας που θα έχει στον τομέα του κι έχει τη δυνατότητα να παρέχει ποιοτική εξυπηρέτηση στην αναμετάδοση του σήματος των τηλεοπτικών δικτύων  όπως και  στην μετάδοση δεδομένων», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τα εγκαίνια και οι εξαγγελίες έργων δεν φαίνεται ωστόσο να έχουν αποτέλεσμα στους πολίτες, που βιώνουν την οικονομική δυσπραγία. Χαρακτηριστικό της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης των Τούρκων είναι πως ο βασικός μισθός που πριν από 4 χρόνια ήταν περίπου 480 ευρώ σήμερα έχει πέσει στα περίπου 250.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 48,6% λένε «όχι» στην Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης έναντι 37,6% που τάσσονται υπέρ της κατασκευής της. Το 51% εκτιμά ότι μόνος στόχος του έργου είναι το οικονομικό κέρδος.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης  “δεν θα αποτελέσει έκπληξη τελικά να μην προχωρήσει το έργο καθώς ο Ερντογάν έχει πολλές φορές εξαγγείλει έργα και άλλαξε στη συνέχεια γνώμη”.

Προς το παρόν, μόνος ωφελημένος από αυτό το κλίμα κατά της διώρυγας είναι ο δημοφιλής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που τάσσεται επίσης ξεκάθαρα κατά του έργου.

«Είμαστε εναντίον τη Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης αυτό το έργο είναι για μια Διώρυγα του μπετόν. Είναι έργο οικονομικής εκμετάλλευσης τίποτα άλλο. Είναι ένα κακό έργο που θα βάλει σε υποθήκη τα μελλοντικά έσοδα της Τουρκίας», δήλωσε ο Ιμάμογλου.

 

 

 

 

 

 

Share this post