Αντίθεση ΗΠΑ σε αίτημα του Aljazeera στο ICC της Χάγης για δίωξη των υπευθύνων της δολοφονίας της Shireen Abu Akleh

Αντίθεση ΗΠΑ σε αίτημα του Aljazeera στο ICC της Χάγης για δίωξη των υπευθύνων της δολοφονίας της Shireen Abu Akleh

Το δίκτυο  Aljazeera υπέβαλε χθες  αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC)  της Χάγης για έρευνα και δίωξη των υπευθύνων για τη δολοφονία της παλαιστινιοαμερικανίδας δημοσιογράφου, Shireen Abu Akleh, η οποία  πυροβολήθηκε από ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίτερα αυτό το έτος. 

Ωστόσο, ώρες αφότου το δίκτυο του Aljazeera υπέβαλε το αίτημα στο Δικαστήριο της Χάγης το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι απορρίπτει την κίνηση και εκφράζει την αντίθεσή του.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρει:

“Εμείς, από την πλευρά μας, καλούμε όλα τα ΜΜΕ και όλους τους δημοσιογράφους, που σέβονται το λειτούργημά τους να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τη λαμπρή συνάδελφό τους, η οποία στοχοποιήθηκε και σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι στόχοι. Το κράτος κατοχής του Ισραήλ σκότωσε μια δημοσιογράφο σε κατεχόμενο Παλαιστινιακό έδαφος, σκοτώνοντας έτσι ένα μέρος της ελευθερίας κάθε ανθρώπου,  το δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε πια τα εγκλήματα πολέμου και οι φρικαλεότητες που συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα ενάντια στην ελεύθερη ενημέρωση να περνούν απαρατήρητες. Δε χωρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ενημέρωση. Η σιωπή σημαίνει συνενοχή”.

Share this post