Αντίδραση της κόρης του Γ.Ρίτσου για ψευδεπίγραφο ποίημα του ποιητή

Αντίδραση της κόρης του Γ.Ρίτσου για ψευδεπίγραφο ποίημα του ποιητή

Την αντίδραση της συγγραφέως Έρης Ρίτσου, κόρης του Γιάννη Ρίτσου, προκάλεσε η εκτύπωση σε βιβλίο στίχων, οι οποίοι κυκλοφορούν χρόνια στο διαδίκτυο και αποδίδονται στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, χωρίς να είναι δικοί του. 

Το ψευδεπίγραφο ποίημα -με τίτλο «Βρες χρόνο»- αν το ψάξει κάποιος  στις μηχανές αναζήτησης θα το βρει μέχρι και ως θέμα σε διαγώνισμα (!) νεοελληνικής λογοτεχνίας Β’ Λυκείου σε φροντιστήριο!

Η Έρης Ρίτσου αντέδρασε  και στην σελίδα της στο  Facebook επέκρινε έντονα όσους καπηλεύονται το όνομα του πατέρα της και βάζουν την υπογραφή του σε άσχετους με το έργο του στίχους.

«Εντάξει παιδιά, αυτό ξεπερνάει τα όρια!

Δεν φτάνει που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ του Ρίτσου αυτό το πράμα, δεν φτάνει που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την ποίησή του, δεν φτάνει που το “διδακτικίστικο” του πράγματος είναι και εντελώς ανόητο, (μην κάθομαι και αναλύω τώρα τί θεωρούσε ο Ρίτσος πως είναι δουλειά και τί θεωρούσε πως είναι σκέψη) κοτσάρει από κάτω, όποιος το έκανε και το “Γιάννης Ρίτσος , Ποιήματα 1930-1960, Β’ Τόμος, εκδόσεις Κέδρος, 1961” για το αληθοφανές του πράγματος!

Σου λέει ποιός θα πάει τώρα στον Β’ τόμο να ψάχνει να βρει το “ποίημα”!

ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ. Είπαμε να κυκλοφορούν οι αρλούμπες απ’ το ίντερνετ, αλλά να τυπώνονται κιόλας σε λυσάρια, παραπάει».

 

Posted by Ερη Ριτσου on Sunday, November 15, 2020

 

Share this post