Ανθρωπιστική βοήθεια Ε/Κ στην Τουρκία μέσω UNFICYP

Ανθρωπιστική βοήθεια Ε/Κ στην Τουρκία μέσω UNFICYP

Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Γεωργίου για έρανο στους Ιερούς Ναούς 

Το βράδυ αναμενόταν  να αναχωρήσει, με πλοίο από το λιμάνι της  κατεχόμενης Αμμοχώστου,  ανθρωπιστική βοήθεια ελληνοκυπρίων προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.  

Η βοήθεια περιλαμβάνει ξηρή τροφή, υπνόσακους, κουβέρτες, είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η συλλογή έγινε από  αρμόδιες  κρατικές  υπηρεσίες   μη κυβερνητικές οργανώσεις, πρεσβείες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  πολίτες.

 Ο  ταγματάρχης   της UNFICYP Gavin Randell , ο οποίος επέβλεπε την φόρτωση των κιβωτίων  σε φορτηγό του ΟΗΕ , δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες, είμαστε ανοιχτοί για δωρεές, πήραμε προμήθειες από ντόπιους και τοπικές οργανώσεις και σήμερα τα φορτώνουμε στα φορτηγά για να μεταφερθούν προς Türkiye.

Συνολικά, έχουμε πάρει πάνω από 100 κιβώτια. Τα μισά  είναι κουβέρτες,  περίπου το ένα τέταρτο είναι ρουχισμός και τα υπόλοιπα τρόφιμα . Αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά σημαντικά και κρίσιμα εφόδια που χρειάζονται περισσότερο».


Την προσεχή Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα διεξαχθεί έρανος για τους πληγέντες από τους σεισμούς στην Τουρκία και στην Συρία. Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος , με εγκύκλιο του, κάνει έκκληση προς όλους να προσφέρουν γενναιόδωρα. «Θα είναι μια συμβολική έκφραση των αισθημάτων της αγάπης μας», τονίζει ο κ. Γεώργιος , επισημαίνοντας ότι «οι φυσικές καταστροφές δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ Χριστιανών και αλλοθρήσκων».

 

Share this post