Άνοιξαν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Άνοιξαν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Άνοιξαν και πάλι από σήμερα,1η Ιουνίου 2020, για το κοινό όλα τα Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι και Αρχαία Μνημεία. Οι χώροι θα λειτουργούν  με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με τοποθέτηση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος στην είσοδο του κάθε Μουσείου/Αρχαιολογικού Χώρου, τοποθέτηση σήμανσης στα κατά τόπους εκδοτήρια/πωλητήρια στους χώρους επαφής (είσοδος) για τήρηση των αποστάσεων, όπου και θα γίνεται έλεγχος για τήρηση των μέτρων ασφάλειας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,  Γιάννης Καρούσος, επισκέφθηκε σήμερα μαζί με την διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων,Δρ Μαρίνα Σολομίδου – Ιερωνυμίδου,Αρχαιολογικούς Χώρους, Αρχαία Μνημεία και μουσεία των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού  ήταν το Κάστρο Κολοσσίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους Αρχαιολογικούς Χώρους Κουρίου και Κάτω Πάφου.

Η επίσκεψη έγινε  στο πλαίσιο επιθεώρησης για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου,που έθεσε το Υπουργείο Υγείας με αφορμή την επανέναρξη των επισκέψεων από το ευρύ κοινό στα Μουσεία, στους Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Αρχαία Μνημεία,τα οποία είχαν προσωρινά κλείσει έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Αρχαιολογικό Χώρο Κουρίου ο υπουργός ανέφερε : «Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες όπως φέτος, ένεκα της παραμονής τους στην Κύπρο, επισκεφθούν τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Αρχαία Μνημεία και τα μουσεία τα οποία βρίσκονται κάτω από την αρμοδιότητα του Τμήματος Αρχαιοτήτων και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει το νησί μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την εφαρμογή όλων των σχετικών Πρωτοκόλλων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς μας χώρους. Επιπρόσθετα αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σχετικό Πρωτόκολλο που αφορά στη διενέργεια συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους όπως το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου».

Share this post