Αννίτα Δημητρίου: Η Βουλή έτοιμη να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης στην Αν. Μεσόγειο

Αννίτα Δημητρίου: Η Βουλή έτοιμη να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης στην Αν. Μεσόγειο

Ένα παραδοσιακό γυναικείο παλαιστινιακό σάλι πρόσφερε στην πρόεδρο της Βουλής ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης .

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο κ. Abdallah Attari.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι ιστορικοί δεσμοί και οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο και την Παλαιστίνη, στη βάση κοινών αρχών και παράλληλων αγώνων. Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει: ” Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη θέση αρχών της Παλαιστίνης όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Η κα Δημητρίου στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για δημιουργία νέων τετελεσμένων ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και τόνισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.  

Η Πρόεδρος επαναβεβαίωσε, παράλληλα, τη σταθερή θέση αρχών και τη στήριξη της Κύπρου όσον αφορά την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος. Η κα Δημητρίου τόνισε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συμβάλει, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στον στόχο της επίτευξης συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.   

Ο κ. Attari υπογράμμισε την πάντοτε σταθερή και κρυστάλλινη, όπως είπε, θέση αρχών της Παλαιστίνης όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και εξέφρασε παράλληλα ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Ο κ. Attari εξέφρασε την ελπίδα η Κύπρος, έχοντας ιδιαίτερες ευαισθησίες, να βοηθήσει να κτιστούν σχέσεις στη βάση της αλληλοκατανόησης”.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης πρόσφερε στην πρόεδρο της Βουλής ένα βιβλίο για την ιστορία της χώρας του και ένα ένα παραδοσιακό γυναικείο σάλι από την πονεμένη πατρίδα του. Η κ. Δημητρίου το πήρε με χαρά , το έβαλε πάνω της και φωτογραφήθηκε μαζί με τον πρέσβυ Attari.

Share this post