Ανδρέας Μαυρογιάννης: Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα

«Σε αυτές τις εκλογές είμαστε τρεις οι υποψήφιοι, που καταγράφουν δυναμική, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο μόνο επιλογές. Γνωρίζετε όλοι ότι τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσαν πως θέλουν να πορευτούν στην ίδια τροχιά ως συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Στο βασικό αυτό ερώτημα εμείς επιλέξαμε ν’ απαντήσουμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Τώρα είναι η ώρα για την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας», τόνισε  ο υποψήφιος για την Προεδρία της δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 

Στην ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης του οράματος και της πρότασης διακυβέρνησής του για την Κύπρο, στη Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, ο υποψήφιος, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι «εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχουν περιθώρια γι’ άλλα πισωγυρίσματα. Τα πράγματα μπορούν και πρέπει ν΄ αλλάξουν. Είναι και λυπούμαι που το λέω, εμπαιγμός της κυπριακής κοινωνίας, να εμφανίζονται σήμερα οι κύριοι Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης ως να θέλουν να λύσουν τα προβλήματα. Είναι μέρος του προβλήματος. Δεν μπορούν να είναι μέρος της λύσης. Ανήκουν στην πλευρά που δημιούργησε τα προβλήματα ή που τα άφησε να γιγαντωθούν. Μαζί υπερασπίζονταν και ψήφιζαν στην Βουλή και στο Υπουργικό τις πολιτικές της παρούσας διακυβέρνησης, μαζί δηλώνουν ότι θα είναι οι συνεχιστές αυτών των πολιτικών»

 Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης  είπε ότι «δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι. Με αξιοπιστία, προσήλωση και απόλυτη επιμονή στο κεκτημένο της διαδικασίας και ιδιαίτερα σε σχέση με την φύση και την μορφή της επιζητούμενης λύσης. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας, όχι μόνο είναι ιστορικός συμβιβασμός αλλά μπορεί να αναδειχθεί σε ελκυστική διευθέτηση αν διαφυλάττει όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και την πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου σε όλη την επικράτεια της χώρας. Πρέπει να πείσουμε και την άλλη πλευρά γι΄ αυτό και πως στην Ευρωπαϊκή Κύπρο του 21ου αιώνα δεν χωρούν επεμβατικά δικαιώματα, εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Με αδάμαστη αποφασιστικότητα μπορούμε να το πετύχουμε όσο και αν μοιάζει τιτάνια η προσπάθεια». 

 

 

Share this post