Ανδρέα Μαυρογιάννη προέκρινε το Π. Γ. του ΑΚΕΛ

Ανδρέα Μαυρογιάννη προέκρινε το Π. Γ. του ΑΚΕΛ

Με πρόταση για υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές πάει στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ. Η συνεδρία ήταν διήμερη, ξεκίνησε την Τετάρτη 4/5/2022 στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 5/5/2022 το μεσημέρι,  και όπως πληροφορείται το politis.com.cy με πλειοψηφία γύρω στο 60% των  μελών, το σώμα αποφάσισε να στηρίξει και κατ ΄επέκταση να πάει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, με την υποψηφιότητα του τέως διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει Σάββατο και Κυριακή και σε αυτήν, ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, θα παρουσιάσει την πρόταση του Π.Γ. και την επιχειρηματολογία γύρω από αυτή. Τα 105 μέλη του σώματος θα εκφράσουν απόψεις και θέσεις κι ακολούθως θα ληφθεί η τελική απόφαση, η οποία από εβδομάδας θα παρουσιαστεί στις κομματικές ομάδες βάσης. Το χρίσμα, ο  υποψήφιος του ΑΚΕΛ θα το πάρει στην έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη του κόμματος, στις 5 του Ιούνη.

Το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε σήμερα τη συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο των Προεδρικών Εκλογών του 2023 και για την υποψηφιότητα που θα προταθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.  «Ως προς το πρόσωπο της υποψηφιότητας, το Π.Γ. συζήτησε τις επιλογές δύο προσωπικοτήτων: τον Αντρέα Μαυρογιάννη και τον Αχιλλέα Δημητριάδη, οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν το αίτημα για την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα στον τόπο μας.

Η πρόταση στην οποία κατέληξε το Πολιτικό Γραφείο και το σκεπτικό που τη συνοδεύει θα κατατεθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου 2022. Η Κ.Ε. θα καταλήξει στην πρόταση που θα τεθεί ενώπιον των μελών και των φίλων του ΑΚΕΛ τις αμέσως επόμενες μέρες. Το αποτέλεσμα του διαλόγου και των ψηφοφοριών που θα πραγματοποιούνται θα αξιολογηθεί εκ νέου από την Κ.Ε.

Η απόφαση για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ θα ληφθεί στις 5 του Ιούνη, από την έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κόμματος».

 

Share this post