Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία

Κωνσταντινούπολη, Μηνάς Βασιλειάδης

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία για μεταγενέστερη ημερομηνία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο λόγος είναι τα εκλογικά προγράμματα σε Τουρκία και Ρωσία.

Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρει ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο λόγος της αναβολής δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε απλώς ότι δεν είχαν ανακοινωθεί ποτέ συγκεκριμένες ημερομηνίες και ότι οι προετοιμασίες για το ταξίδι συνεχίζονται.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μια πηγή από την Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για μια συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

**********************************************

Άλλες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι παραμονές της επίσκεψης Πούτιν στην Άγκυρα -ένα από τα σπάνια πλέον ταξίδια του εκτός Ρωσίας- η Τουρκία ανακοίνωσε ότι  θα κατασκευάσει  εργοστάσιο για drones στο Κίεβο, ενώ, την ίδια ώρα, αρχίζει να σκέφτεται πώς θα… ξεφορτωθεί τους ρωσικούς S-400. Συνέπεια τούτων, αναφέρουν οι πληροφορίες, “αναβλήθηκε” την τελευταία στιγμή η επίσκεψη του ποέδρου Πούτιν.

Share this post