Αναστάσιος Βαβούσκος: «Η πηγή της γνώσης του μητροπολίτη Ταμασσού δεν έπρεπε να είναι το παράνομο αποδεικτικό μέσον δηλαδή το βίντεο»

Αναστάσιος Βαβούσκος: «Η πηγή της γνώσης του μητροπολίτη Ταμασσού δεν έπρεπε να είναι το παράνομο αποδεικτικό μέσον δηλαδή το βίντεο»

“Δεν πρόκειται να παραδεχθούν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ότι διέπραξαν τέτοια σφάλματα, τα οποία αναγκαστικά αποκλείουν τα μέλη της, με βάση τον Καταστατικό Χάρτη, επειδή έχουν εκφράσει γνώμη”, σημειώνει ο δικηγόρος των δύο  εν αργία αρχιμανδριτών της Μονής Αββακούμ, δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”, ο δρ. Βαβούσκος εἰπε, επίσης, πως αν οι δύο  κληθούν να καταθέσουν όχι ως μάρτυρες, αλλά ως κατηγορούμενοι, θα πρέπει να τους δοθεί όλη η δικογραφία και να πάρουν 2-3 μήνες προθεσμία ώστε να μελετηθεί από τους ίδιους αλλά και από τους νομικούς τους συμβούλους το μαρτυρικό υλικό και να προετοιμαστούν προκειμένου να απαντήσουν.

Δήλωσε πως θα καταθέσει και νέους λόγους ακυρότητας της διαδικασίας για επιβολή της νομιμότητας.

Αναφερόμενος στον μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, ο οποίος οδήγησε το θέμα των δύο  ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, υπέδειξε, πως «ο πανιερώτατος, εφόσον είχε σκέψεις και προβληματισμούς ως προς την οικονομική διαχείριση της μονής, έπρεπε να διατάξει έρευνα (κάτι το οποίο αποτελεί και δικαίωμά του) και να ελέγξει πώς έχει η κατάσταση. Και εφόσον διαπίστωνε από το πόρισμα ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτόν, θα επέβαλλε τις προβλεπόμενες από τον Καταστατικό Χάρτη, πνευματικές ποινές.

Ως προς τα θέματα ηθικής που ήγειρε ο Ταμασού Ησαΐας, ο κ. Βαβούσκος εξέφρασε τη θέση πως “η πηγή της γνώσης του μητροπολίτη δεν έπρεπε να είναι το παράνομο αποδεικτικό μέσον δηλαδή το βίντεο, αλλά ίσως κάποιες μαρτυρίες αυτοπτών ή αυτήκοων μαρτύρων, οπόταν και πάλι κατά τον Καταστατικό Χάρτη, απ’ τη στιγμή που δεν είναι μόνο κληρικοί αλλά και μοναχοί, να τους καλέσει σύμφωνα με το καταστατικό, να τους ακούσει και ή να επιβάλει κάποιο επιτίμιο”.

Σκάνδαλο Μονής Οσίου Αββακούμ: Εμπλοκή του Πατριάρχη ευνοούν οι δύο μοναχοί | Φιλελεύθερος | Philenews

 

Share this post