Αναστασιάδης: Ξεκαθάρισα από την αρχή στον Χριστοδουλίδη ότι θα στηρίξω Αβέρωφ

Αναστασιάδης: Ξεκαθάρισα από την αρχή στον Χριστοδουλίδη ότι θα στηρίξω Αβέρωφ

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε απόψε , σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ότι είχε κάνει σαφές στον Νίκο Χριστοδουλίδη πως θα στήριζε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

 «Η θέση μου ήταν εξ αρχής καλά γνωστή και προς του δύο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών αποφυγής αυτού του φαινομένου που καταγράφεται σήμερα. Και έχω πει και στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, ένα από τους καλούς μου συνεργάτες, τον Νίκο Χριστοδουλίδη,  ότι τυχόν διεκδίκησης και από σένα της Προεδρίας, θέλω να γνωρίζεις καλώς ότι οι επιλογές μου δεν είναι άλλες αλλά μία. Η στήριξη του Πρόεδρού της παράταξης αν και εφόσον αυτός θα είναι υποψήφιος. Ήμουν σαφέστατος, ειλικρινέστατος και εντιμότατος από την αρχή. Και δεν μπορούσε να ήταν κι άλλη η επιλογή», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε στον Διευθυντή Ειδήσεων και Επικαίρων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Γιάννη Νικολάου. 

Σε ερώτηση,  γιατί δεν απέδωσαν οι προσπάθειες του για αποτροπή της παρουσίας δύο  υποψηφιοτήτων από τον ΔΗΣΥ , ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «θεωρώ ότι οι φιλοδοξίες δεν επέτρεψαν να επικρατήσει η λογική. Η λογική, που θα υπαγόρευε κάποια υπομονή και από τους δύο,  ώστε να διαφανεί πως προδιαγραφόταν  το σκηνικό και εν συνέχεια να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Όμως θα πρέπει να πω κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων από πλευράς του Προέδρου της παράταξης έγιναν όσα θα μπορούσε να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η δυαδική παρουσία στον προεκλογικό».

Τελευταία συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – ”Ποιόν ψηφίζει” (βίντεο) (riknews.com.cy)

Στην  αποκλειστική συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, επίσης, ότι η σύνοδος του Κραν Μοντανά είναι το κύριο γεγονός που θέλει να κρατήσει ως υστεροφημία, μετά τη λήξη της θητείας του.

Η Σύνοδος, είπε, αποτελούσε ενδεχομένως τη μεγαλύτερη επιτυχή προσπάθεια που είχε καταβληθεί για επίλυση του Κυπριακού, διότι είχαν εγερθεί αρκετά σημαντικά θέματα.

Τέθηκαν, πρόσθεσε, χάρτες επί του εδάφους και από την τουρκοκυπριακή πλευρά, κατατέθηκε το περίγραμμα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ηγέρθη για πρώτη φορά το θέμα κατάργησης των εγγυήσεων και αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε, επίσης, αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη θητεία του, με πιο σημαντικές την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Όσον αφορά τα θέματα διαφθοράς, είπε ότι οι διεθνείς οίκοι που παρακολουθούν τη διαφθορά, σε καμία έκθεσή τους δεν αναφέρονται σε παραλείψεις από την κυπριακή κυβέρνηση.

Τελευταία συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – ”Σχέδιο Ανάν” (βίντεο) (riknews.com.cy)

Τελευταία συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – ”Κούρεμα καταθέσεων” (βίντεο) (riknews.com.cy)

Τελευταία συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – ”Στήριξη στην Ουκρανία” (βίντεο) (riknews.com.cy)

 

Share this post