Αναστασιάδης: Το 2004 έθεσα σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μου

Αναστασιάδης: Το 2004 έθεσα σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μου

Μια αποκάλυψη με καθυστέρηση 17 χρόνων , μετά το Σχέδιο Ανάν . – Η άρση του αμερικανικού εμπάργκο προς την Τουρκία και ένας αποκαλυπτικός διάλογος  Sarbanes- Nimetz για την  Αμμόχωστο.

Υπεραμυνόμενος των τελευταίων χειρισμών του στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στο θέμα της Αμμόχώστου ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε χθες , μετά από 17 χρόνια, ότι το το 2004, κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος του Σχεδίου «Ανάν», για «χάριν της Αμμοχώστου, της Μόρφου και των άλλων περιοχών,  που επιστρέφονταν, εγώ τόλμησα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μου, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους,  ανεξαρτήτως της διάσπασης του κόμματος μου, να ηγηθώ του “ναι”, όταν άλλοι επέλεγαν άλλους δρόμους».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μιλούσε στην χθεσινοβραδινή αντικατοχική εκδήλωση του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου, στην Δερύνεια, δήλωσε:  «Το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, που προστατεύεται από τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789,  παραβιάζεται κατάφορα από την επεκτατική πολιτική και τη βουλιμία σφετερισμού της πόλης από την Τουρκία και τους εδώ εγκάθετους της». Επίσης, σημείωσε   ότι κατανοεί και συμμερίζεται πλήρως τα αισθήματα θυμού των Αμμοχωστιανών. 

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου Αναστασιάδη, όπως δόθηκε στην δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κ. Δ.

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Πεπραγμένα για Κυπριακό & Αμμόχωστο by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

Σχετικά με την χθεσινή ομιλία του προέδρου Αναστασιάδη διαβάστε και αυτό:

Μνήμη Πολ Σαρμπάνης – Αγγελιαφόρος (ageliaforos.com)

Share this post