Αναστασιάδης: “Το εμβόλιο θα ενισχύσει όχι απλά την ελπίδα, αλλά το δικαίωμα ζωής”.

Αναστασιάδης: “Το εμβόλιο θα ενισχύσει όχι απλά την ελπίδα, αλλά το δικαίωμα ζωής”.

Ο πρόεδρος  Αναστασιάδης έκανε  το πρωί  στο Κέντρο Υγείας στα Λατσιά, το εμβόλιο κατά της ασθένειας COVID-19, ενθαρρύνοντας έτσι τους πολίτες να εμβολιαστούν κι εκείνοι.

Εξερχόμενος του Κέντρου Υγείας, ο κ. Αναστασιάδης ρωτήθηκε  τι δώρο του έκαναν μετά το εμβόλιο και  απάντησε «δώρο ζωής».

 «Αυτό που θέλω να δηλώσω σήμερα είναι πόσο ευτυχής νιώθω, γιατί πραγματικά γεννιέται η ελπίδα αντιμετώπισης μιας πανδημίας που ανέτρεψε τη ζωή του καθενός. Που χάθηκαν ζωές, που χάθηκαν δουλειές, που κατανοώ απόλυτα πόσο ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει ακόμα”, τόνισε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε  έκκληση σε όσους έχουν αμφιβολίες ή ανησυχούν για το εμβόλιο. “Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή και ασθένεια που δεν αντιμετωπίζεται με εμβόλιο. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ τέτοια αντίδραση, όπως παρατηρείται σήμερα. Είναι δικαίωμα του καθενός, βεβαίως, να πιστεύει ό,τι θέλει και με ελεύθερη βούληση να αποφασίσει, αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Όμως, για αυτό που κάνω έκκληση είναι να υπάρξει πραγματικά η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Το εμβόλιο είναι που θα μας προστατεύσει, το εμβόλιο είναι που θα ενισχύσει όχι απλά την ελπίδα, αλλά το δικαίωμα ζωής. Σας ευχαριστώ θερμά. Εύχομαι σε όλους να είναι οι τελευταίες μέρες, οι τελευταίοι μήνες που δοκιμαζόμαστε. Το 2021 να είναι η επανεκκίνηση μιας νέας, επιτέλους, ζωής ή μιας νέας πορείας προς την πραγματική ζωή, όπως την είχαμε ζήσει για τόσα χρόνια”, ανέφερε.

ΦΩΤΟ: Χρ.Αβρααμίδης

Σε ερώτηση του  ageliaforos.com,  αν έχουν σταλεί στην τουρκοκυπριακή κοινότητα τα εμβόλια που της αναλογούν, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε :  «έχουμε παραγγείλει, στις διευθετήσεις που έγιναν, για να καλυφθεί ολόκληρος ο πληθυσμός της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε Ελληνοκύπριοι,  είτε Τουρκοκύπριοι. Η Τεχνική Επιτροπή για θέματα Υγείας βρίσκεται σε διαβούλευση. Είναι θέμα των απαραιτήτων υποδομών που πρέπει να υπάρχουν και στο κατεχόμενο μέρος της πατρίδας μας, έτσι ώστε να προμηθευτούν και οι Τουρκοκύπριοι με τα ανάλογα εμβόλια».

Σύμφωνα με πληροφορίες  η πρώτη φάση των εμβολιασμών θα διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες, δεδομένου ότι η πρώτη παρτίδα περιλάμβανε 9750 δόσεις που αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 4875 ατόμων. Η δεύτερη παραλαβή θα αφορά σε περίπου 6-7 χιλιάδες δόσεις. Συνολικά θα ανέλθουν στις 15 περίπου χιλιάδες δόσεις, που μπορούν να καλύψουν μέχρι και 7 χιλιάδες άτομα το επόμενο διάστημα.
Όπως υπολογίστηκε, ο πληθυσμός των γηροκομείων που πρέπει να εμβολιαστεί είναι περίπου 6 χιλιάδες, ενώ θα εμβολιαστούν και περίπου 1500 επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής. Επίσης , αναμένεται και το εμβόλιο της Moderna, που υπολογίζεται να εγκριθεί από τον EMA στις 6 Ιανουαρίου. Η πρώτη παραλαβή των εμβολίων της Moderna θα αφορά μικρό αριθμό δόσεων, περίπου 1000.

 

 

Share this post