Αναστασιάδης: “Κανένας Βαρωσιώτης δεν θα γίνει συνεργός”

Αναστασιάδης: “Κανένας Βαρωσιώτης δεν θα γίνει συνεργός”

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριψε απόψεε τις  απαράδεκτες αξιώσεις και εξαγγελίες της Τουρκίας για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. 

Επεσήμανε πως οι εξαγγελίες από τουρκικής πλευράς “αποτελούν εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και πρόκληση διχασμού μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, κάτι που δεν θα το επιτύχει, γιατί είμαι βέβαιος πως κανένας Βαρωσιώτης δεν θα ήθελε να γίνει συνεργός στους σχεδιασμούς και τους στόχους της Τουρκίας”.

Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «δεν εποφθαλμιά τα εδάφη, τα δικαιώματος κανενός». “Η τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% του εδάφους της Κύπρου, την στιγμή που η ιδιοκτησία γης από τους Τουρκοκύπριους ανερχόταν μόλις στο 14% της επικράτειας, δεν είναι σφετερισμός και καταπάτηση;”, διερωτήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

*Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδου Αναστασιάδη

Αναστασιάδης : Η Τουρκία θέλει να εργαλιοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και να προκαλέσει – έτσι ελπίζει – ένα… by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

Share this post