Αναστασιάδης: Η Κύπρος πέτυχε τους στόχους της για το ΠΔΠ

Αναστασιάδης: Η Κύπρος πέτυχε τους στόχους της για το ΠΔΠ

Θα αντηληθεί  συνολικά ποσό πέραν των 2.7 δισ. ευρώ

Την«πλήρη ικανοποίησή» του, για το γεγονός ότι «ύστερα από πολυήμερες και εντατικές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

 Σε σχετική ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι μετά τη συμφωνία που επετεύχθη, η Κύπρος θα έχει την δυνατότητα να αντλήσει συνολικά ποσό πέραν των 2.7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, το ποσό των 1.451 δισ. θα αντληθεί από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, ενώ το υπόλοιπο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία και την προώθηση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Λεπτομερής ανάλυσητων κατανομών, όπως σημείωσε, θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών. 

 Ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά και στην Τουρκία «εν όψει της παραβατικής συμπεριφοράς της οποίας», όπως επισήμανε, «και ύστερα από σχετική παρέμβασή μου, συμπεριλήφθηκε πρόνοια με βάση την οποία, η χρηματοδότηση τρίτων χωρών, συγκαταλεγομένης και της Τουρκίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τίθεται υπό την αίρεση του σεβασμού που επιδεικνύουν στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο». 

Share this post