Αναμονή στα επείγοντα για μια Κύπρο με 3Α!

Αναμονή στα επείγοντα για μια Κύπρο με 3Α!

Της Φλωρεντίας Κυθραιώτου*
Από χθές στις 6.00 το απόγευμα ο πατέρας μου 86 ετών με άνοια, με σοβαρό πνευμονικό οίδημα, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα προβλήματα υγείας βρίσκεται στην μονάδα εντατικής φροντίδας των Πρώτων Βοηθειών. Σε κρίσιμη κατάσταση μας είπαν. Ακόμη δεν έχει γίνει εισαγωγή στο πνευμονολογικό επειδή όπως μου εξήγησαν δεν έχει βγει ακόμη το αποτέλεσμα του….. pcr για κόβιντ. Το rapid ήταν χθες αρνητικό. Και το πρωτόκολλο απαιτεί να υπάρχει και pcr.
Ξέρετε χθες βράδυ δεν είχε βάρδια για χημικό. Και το μήνυμα δεν πήγε σήμερα στο χημείο ως κατεπείγον. Και έπρεπε εννοείται να ασκήσω διερευνητική δημοσιογραφία για να μάθω που βρίσκεται το τεστ και πότε θα έχουμε αποτέλεσμα. Και όταν βγει το αποτέλεσμα; Θα προλάβει να πάει σε κάποιο ειδικό τμήμα; Θα υπάρχει ελεύθερη κλίνη; Και πάει λέγοντας. Το τρόλευ ωστόσο στις Πρώτες Βοήθειες είναι κρατημένο από τον πατέρα μου. Και έξω περιμένουν άλλοι.
Μην θιχτείτε κύριοι του ΟΚΥΠΙ, του Υπουργείου Υγείας, νοσηλευτές και γιατροί του Δημοσίου. Κάνετε και εσείς τη δουλειά σας. Δεν αμφισβητώ την ενσυναίσθηση και τον ανθρωπισμό σας. Μόνο που αν ο δικός σας πατέρας βρισκόταν στη θέση του πατέρα μου θα είχε ήδη εισαχθεί στην κατάλληλη μονάδα για ειδική περίθαλψη. Ναι, η αλήθεια είναι ότι είμεθα ανθρωπισταί Κύριοι. Ειδικά εδώ στην Κύπρο! Όλοι γνωστοί και φιλαράκια. Η αλήθεια είναι ότι ο ευγενικός κύριος που είναι υπεύθυνος των νοσηλευτών στη μονάδα, με καθησύχασε. Παρολίγο να βγούμε και συγχωριανοί. Και ο ίδιος όπως μου εξήγησε πάλεψε ως συνδικαλιστής για την κατάσταση που επικρατεί στις Πρώτες Βοήθειες σε ότι αφορά στις πολλές ώρες αναμονής των ασθενών. Θα με κερνούσε και καφέ. Τον ευχαριστώ!
Η φίλη δημοσιογράφος Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου η οποία έγραψε και σχετικό άρθρο στον Φιλελεύθερο πρόσφατα περίμενε 22 ώρες με την σοβαρά άρρωστη μητέρα της μέχρι να εισαχθεί στο πνευμονολογικό. Ας περιμένουμε όλοι μαζί. Ακόμη 20 ώρες πέρασαν. Και όπως θα πουν κάποιοι, τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν τα ρίχνουν όμως στο ….pcr. Εμείς όμως έχουμε και όραμα. Να κάνουμε την Κύπρο χώρα με ΑΑΑ. Εκεί, όλοι μαζί, έξω από τα επείγοντα!
* Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

Share this post