Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τους ηγέτες αλλά χρείαζεται και εμπλοκή των πολιτών, λέει η Σπέχαρ

Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τους ηγέτες αλλά χρείαζεται και εμπλοκή των πολιτών, λέει η Σπέχαρ

Αναμένουμε μεγάλα πράγματα από τους ηγέτες της Κύπρου, αλλά αυτοί χρειάζονται βοήθεια, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής και συμβολής των πολιτών στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

 

Μιλώντας σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Προγράμματος Πρωταθλητών Νεολαίας των ΗΕ για το Περιβάλλον και την Ειρήνη 2021, που διοργανώθηκε μαζί με το Βρετανικό Συμβούλιο και το πρόγραμμα COOPower, και για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως προκειμένου να λυθεί το Κυπριακό κατά ένα βιώσιμο τρόπο “χρειαζόμαστε όλους τους πολίτες να εμπλακούν και ασφαλώς πιστεύουμε πως ειδικά οι νέοι άνθρωποι έχουν ένα κρίσιμο ρόλο να παίξουν”.

 

Απευθυνόμενη στους Ε/κ και Τ/κ νέους που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και παρέστησαν στη δεξίωση, η κ. Σπέχαρ τους είπε πως “κάθε λιθαράκι που βάζετε για το περιβάλλον και την ειρήνη, για τη συμφιλίωση, την κατανόηση των απόψεων και των φιλοδοξιών των νέων της άλλης πλευράς είναι ένα επιπλέον σκαλοπάτι προς μια βιώσιμη ειρήνη, στην οποία χρειάζεται να φθάσουμε”.

 

Η κ. Σπέχαρ παρατήρησε εξάλλου πως η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις προκλήσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ μιλώντας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

 

Η αξιωματούχος των ΗΕ τόνισε ακόμη την ανάγκη για συλλογική δράση για αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων και διευθέτηση των διενέξεων στον κόσμο.

 

Επίσης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του Προγράμματος Πρωταθλητών Νεολαίας των ΗΕ για το Περιβάλλον και την Ειρήνη 2021, στο οποίο συμμετείχαν 25 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αναπληρωτή Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο και της Διευθύντριας του Βρετανικού Συμβουλίου στην Κύπρο, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της νεολαίας στην επίτευξη της ειρήνης.

 

Παρόντες ήταν επίσης και οι συμπρόεδροι της της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this post