Αναγεννητική Ιατρική

Αναγεννητική Ιατρική

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Science Talks. Μιλάμε για την Επιστήμη.

Η ιατρική, η βιολογία, η μηχανική και η μηχανολογία συμπορεύονται στον κλάδο της Αναγεννητικής Ιατρικής. Σε αυτό το #ScienceTalks ο Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Δημήτριος Τζεράνης, συζητά για την ανάπτυξη και τη χρήση των προηγμένων βιοϋλικών, τα εμφυτεύματα και το μέλλον της Αναγεννητικής Ιατρικής.

Ο κ. Τζεράνης έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και τον μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ). Ο ερευνητικός του στόχος είναι να συνδυάσει εργαλεία δυναμικών συστημάτων, βιοϋλικών, οπτικών και βιολογίας για την ανάπτυξη προηγμένων βιοϋλικών με πιθανές κλινικές εφαρμογές στην αναγεννητική ιατρική και την ενέργεια. Ειδικότερα, ασχολείται με την ανάπτυξη εμφυτευμάτων για τραυματισμούς στο ΚΝΣ (νωτιαίο μυελό, οπτικό νεύρο), τις νευροεπιφάνειες και τα μοντέλα τρισδιάστατου νευρικού ιστού.

Δημιουργός της σειράς είναι η Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α’ του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι ακροατές μπορούν να στείλουν σχόλια και εισηγήσεις θεμάτων, που θα επιθυμούσαν να καλυφθούν στις εκπομπές στη διεύθυνση [email protected].

Ακούστε το 24ο επεισόδιο της σειράς #ScienceTalks ΕΔΩ    

 

 

Share this post