Αναχώρησε για την θριαμβεύουσα Εκκλησία ο Επίγειος Άγγελος της Μονής Ορούντας , καθηγουμένη Ιουστίνη

Αναχώρησε για την θριαμβεύουσα Εκκλησία ο Επίγειος Άγγελος της Μονής Ορούντας , καθηγουμένη Ιουστίνη

Αύριο, Κυριακή,  στις 12 το μεσημέρι η   Εξόδιος Ακολουθία  στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της Μονής και  ο ενταφιασμός στο παρεκκλήσιο των Αρχαγγέλων .

Εξεδήμησε  το πρωί  προς Κύριον, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο,  η οσιωτάτη καθηγουμένη και  κτιτόρισα της Μονής  Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή, κατά κόσμον Ηλιάνα Παπαπολυβίου. Κατά σάρκα γονείς της  ο   πρωτοπρεσβυτέρος Πολύβιος και η πρεσβυτέρα Κυριακή  Παπαπολυβίου. Μεταξύ των κατά σάρκα αδελφὠν της ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Η οσιωτάτη Ιουστίνη Μοναχή υπήρξε αληθινό κόσμημα του κυπριακού μοναχισμού. Διακρινόταν για την ευσέβεια,την ταπεινοφροσύνη και εν γένει για το ορθόδοξο ήθος της. 

Η εκδημήσασα προς Κύριον καθηγουμένη Ιουστίνη υπογράφει την Πράξη θεμελίωσης του Ι. Ν. Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου. ( Εορτή Αγίου Πνεύματος ,                                             17.6.2019)

 

Οκτώβριος 2016, η  καθηγουμένη  Ιουστίνη προσφέρει εικόνα του Αγίου Φιλουμένου στον τότε Μητροπολίτη Προύσης και νυν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής , Ελπιδοφόρο.

Την εκδημία της ανακοίνωσε η αδελφότητα της Μονής. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:   “Σήμερα Σάββατο, 02.07.2022, στις 5 μ.μ., το λείψανο της μεταστάσης Γερόντισσάς μας θα μεταφερθεί και τοποθετηθεί εντός του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου της Μονής μας για προσκύνηση, και θα ακολουθήσει ο αναστάσιμος Εσπερινός της Κυριακής. Η ώρα 10 μ.μ. θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία για Μοναχές, η οποία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η προσέλευση των  πιστών κατά την  Ακολουθία είναι δυνατή, καθώς η Ιερά Μονή θα παραμείνει ανοικτή καθόλη τη νύχτα, για όσους τυχόν επιθυμούν να  αγρυπνήσουν προσευχόμενοι με τις αδελφές της Μονής γύρω από το λείψανο της Γερόντισσας.

Αύριο τό πρωΐ, Κυριακή, 03.07.2022, στίς 6 π.μ., θά αρχίσει ως συνήθως η Ακολουθία του Μεσονυκτικού, και στη συνέχεια θα γίνουν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η κοινή Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί , στις 12 το μεσημέρι,  στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της Μονής, και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός παρά το παρεκκλήσιο των Αρχαγγέλων εντός του χώρου της Μονής.
Της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Ιουστίνης Μοναχής,  είη αιωνία η μνήμη!”. 

Με τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο (κ) και τον τότε Μητροπολίτη Προύσης και νυν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής , Ελπιδοφόρο (α). (Οκτώβριος 2016)

Η Ιουστίνη Μοναχή εισήλθε στην Μονή , στις 4 Ιουνίου 2001 , εορτή του Αγίου Πνεύματος. Ηγουμένη εξελέγη από την αδελφότητά της  , στις  4 Νοεμβρίου 2015. Το απόγευμα της Κυριακής,  22 Νοεμβρίου 2015, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού,  ο Μητροπολίτης Μόρφου,  Νεόφυτος,   προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Ιουστίνη σε Ηγουμένη. 

 

*Τα της ενθρονίσεως της μακαριστής Καθηγουμένης στον σύνδεσμο:

http://archive.immorfou.org.cy/component/content/article/16-news/1182-en-ioust.html

ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: Η μακαριστή καθηγουμένη Ιουστίνη ( μέσον)  κατά την θεμελίωση του πρώτου στην Κύπρο Ναού του Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου, ο οποίος  ανεγείρεται σε χώρο εντός της Μονής του Αγίου Νικολάου Ορούντης. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο , στις 17.6. 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος. 

 

Share this post