Αμμόχωστος: Η τελευταία ευκαιρία

Αμμόχωστος: Η τελευταία ευκαιρία

“Εκείνο που προέχει και επείγει είναι η αποτροπή του ανοίγματος και του εποικισμού και της περίκλειστης περιοχής που φαίνεται
ότι επίκειται με βάση τους τουρκικούς σχεδιασμούς και η επιστροφή της Αμμοχώστου σύμφωνα μετα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη συναφή πρόνοια της Συμφωνίας Υψηλού Επιπέδου της 19ης Μαΐου 1979. Οι καθημερινές σχεδόν ανακοινώσεις και εξαγγελίες αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος και μελών της τουρκικής κυβέρνησης δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τα σχέδιά τους να ανοίξουν, εποικίσουν και σφετεριστούν και το τελευταίο κομμάτι της σκλαβωμένης πόλης”, επισημαίνουν σε κοινό άρθρο τους οι  Θεόφιλος Β. Θεοφίλου  πρέσβης ε.τ., πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ε.Ε.,  Γεώργιος Κ. Αρέστης , επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Κεντ, πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως δικαστής του Δικαστηρίου της Ε.Ε. και ο κ. Δημήτριος Χ. Χατζηχαμπής , διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Exeter και πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Στο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινή Κύπρου, σημειώνουν ότι οι  δηλώσεις του Μ.Α. της Κύπρου στα Η.Ε. Πρέσβη κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, σε πρόσφατη συνέντευξή του,  αναφορικά με τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς για την Αμμόχωστο “κρούουν ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου και επιτείνουν την αγωνία και τους φόβους μας”. 

Αμμόχωστος: Η τελευταία ευκ… by ARISTEIDIS VIKETOS

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

 

Share this post